balllus Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Witam. Chciałem poradzić się w temacie wydechu. Mianowicie wczoraj silnik zaczął głośniej pracować, a w zasadzie nie silnik, co wydech zaczął hałasować. Zajrzałem pod samochód i znalazłem miejsce gdzie odrobinę uciekają spaliny. Ty miejscem jest łączenie tłumików jeśli się nie mylę. Oto fotki. a teraz moje pytanie, czy element widoczny ze śrubą to łącznik czy może tyko element podtrzymujący wydech w tym miejscu i umocowany od spodu samochodu. Jeśli to łącznik to czy uważacie, że jest do wymiany i dlatego się obluzował, czy wystarczy ponownie go skręcić i powinno być ok ? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Pewnie będziesz musiał wymienić łącznik i dać jakąś pastę która stwardnienie pod wpływem temperatury i dodatkowo uszczelni połączenie, możesz też to co jest rozkręcić i dać samą pastę polecam Walkera albo oryginalną Renault połączenia są bardzo wytrzymałe a sama pasta jest bardzo trwała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balllus Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Mieszkam w UK i mam nadzieję, że taką gdzieś dostanę. Dzięki wielkie za podpowiedź. Dodano: 24 mar 2014 - 13:04 A jeszcze jedno pytanko. Czy jest to oryginalny łącznik ? On jest przymocowany do jednej z rur na stałe ? Czy po prostu obejma zaciskająca obie rury ? Staram się znaleźć nową, ale nie mogę nigdzie. Są tylko inne z dwoma śrubami (jedna na stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) Pewnie mówisz o czymś takim: http://allegro.pl/lacznik-rury-wydechowej-55x125-i4047379806.html http://allegro.pl/uklad-wydechowy-pozostale-18863?order=p&string=%C5%82%C4%85cznik+renault&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&department=wszystkie+dzia%C5%82y Jeśli chodzi o mnie to coś takiego byłoby nawet wytrzymalsze i szczelniejsze od wersji z jedną śrubą. Edytowane 24 Marca 2014 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Mnie jak rura wydechowa pękła (prawie całkowicie), to kawałek starej rozciąłem wzdłuż po średnicy i dostałem dwie nakładki, którymi obłozyłem pękniete miejsce i ściągnąłem dwoma opaskami (ta po prawej stronie). http://allegro.pl/kadex-lacznik-zlacze-elastyczne-renault-megane-i4002453157.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balllus Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Narazie poprawione łączenie starym łącznikiem z użyciem pasty do tłumików i nastałą błoga cisza. Jeśli coś będzie działo się ponownie, wtedy zakupię nowy, porządniejszy łącznik. Dzięki wielkie za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi