Konrad20 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Witam od kilku dni szukam jakiegoś programu diagnostycznego do renault megane scenic 1998 a nie mogę znależć ,może macie jakieś linki do interfejsu,mogą być nawet najprostsze.Z góry pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Linków tu pewnie nie dostaniesz. Takie oprogramowanie nie jest darmowe, więc wiesz jak jest... Zainteresuj się DDT2000 i kablem KKL. Poza tym temat jest już wałkowany na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad20 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 wiem że cięzko o oprogramowanie ... choć niektórzy je posiadają a ja szukam prostego programu do usuwania błędów np.abs , poducha itp dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieczas Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witam ! Przyglądam się temu wszystkiemu co napisaliście o diagnostyce i prawdę mówiąc ciężko mi się do tego odnieść w sposób właściwy i wyboru co do moich potrzeb. Więc krótko - potrzebuje kabla i programu do diagnozy mojej megi 1,5 DCI 2004 r. celem zdiagnozowania błędów, kasowania błędów, zmiany ustawień np. języka - sprawdzenia parametrów pracy wozu i to wszystko. Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/renault-dacia-interfejs-dla-ddt2000-vag-kkl-pl-i4314817826.html Koledzy czy ten sprzęt spełni to moje oczekiwania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Tak w połączeniu z oprogramowanie DDT2000. Alternatywy zbytnio nie ma w tej cenie kabla. Ja osobiście do DDT podchodza jak pies do jeża. Powolne, niezrozumiałe i czasami trudne w uruchomieniu. Pamiętaj, że DDT przy gmeraniu nie tam gdzie potrzeba potrafi dużo popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herrscher Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Od pewnego czasu korzystam z DDT2000 2.6 (baza 800mb) z interfejsem K-line Viaken. Od samego początku wszystko działało bez zarzutów. Jedyna bariera to język francuski. Do DDT jest załączony program Builder, w dość intuicyjny sposób można sobie przetłumaczyć najpotrzebniejsze informacje. Generalnie wydać 30zł za kabel, a 100zł za jednorazową diagnozę u mechanika to jednak jest różnica ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 potrzebuje kabla i programu do diagnozy mojej megi 1,5 DCI 2004 r. celem zdiagnozowania błędów, kasowania błędów, zmiany ustawień np. języka - sprawdzenia parametrów pracy wozu i to wszystko Jakbyś chciał wydać trochę ponad 200 zł to polecam ELM 327 i maxiecu wersja 2. Zmienisz język, wprowadzisz kody wtryskiwaczy, podejrzysz wszystkie parametry silnika i wszystkich urządzeń elektrycznych. Wykasujesz błędy i przeprowadzisz niektóre adaptacje. Jest tego naprawdę dużo. Program w dalszym ciągu jest rozwojowy a aktualizacje są darmowe. I trudno nim coś zepsuć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Tylko ELM327 nie połączy się po szynie K z modułami, które CAN nie wspierają. Przy scenicu 98r maxiecu jest praktycznie bezużyteczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 TheOktik dpowiadałem użytkownikowi nieczas cytując jego post, szuka interfejsu do megane II phI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieczas Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 (edytowane) Witam ! Aniewa dziękuję za konkretną informację, rozumiem że coś takiego będzie dla mnie odpowiednie ? http://allegro.pl/maxiecu-2-pl-obd2-1-marka-elm327-usb-hit-2014-i4385598716.html Pozdrawiam Edytowane 7 Lipca 2014 przez nieczas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Tak będzie OK, choć może lepiej kupić prosto od producenta tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Nowa wersja MaxiEcu 2, wymaga już rejestracji online, więc próby nielegalnego pobrania wersji użytkowej są bezcelowe. Można za free pobrać demo ale nie na wiele się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek7676 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Czy jesli kupię program "MaxiEcu 2 " będzie on działał z kablem VAG KKL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Nie. Tylko z ELM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi