m-c-ool Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam serdecznie , Od nie dawna jestem posiadaczem Megane 2 ph 1 z 2003 1.6 16V PB i odnośnie tego mam dwa pytania -co to jest za czujnik wkręcony w głowicę koło pierwszej cewki od lewej ? Zbiera mi się woda/płyn koło niego. -gdzie znajduje się bezpiecznik od świateł przeciw mgłowych przednich w tym aucie ? ponieważ podczas załączania oświeca się tylko kontrolka na liczniku ale światła się nie zapalają , czy jeśli zaświeca się kontrolka to znaczy że bezpiecznik jest OK ale albo żarówki albo wiązka jest gdzieś uszkodzona ? - trzecie żeby nie zakładać nowego tematu : czy ręczny jest na linkę ? da się go "podciągnąć"? Pozdrawiam Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Ad 2. W pierwszej kolejności do sprawdzenia połączenie wiązki w przednim zderzaku. Z lewej strony jak się go trochę odchyli, to będzie widać kostkę. Ad 3. Jest na lince. Tak, da się podciągnąć - opisane na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) dziękuję bardzo za odpowiedź a co z tym czujnikiem ? co to za gad i za co odpowiada? w m1 ph2 nie było takiego czujnika a i jeszcze coś dzisiaj zauważyłem że nie składa się lusterko zewnętrzne od strony kierowcy po przekręceniu gałki regulacji lusterek na składanie. jakie są naj częstsze przyczyny ? Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez m-c-ool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Najczęstsze przyczyny to brak styków na złączach i to dotyczy wszystkich połączeń, zarówno tych od świateł, czujników jak i lusterek. Od przeglądnięcia złączy należy zacząć, by stwierdzić że coś nie działa i jest do naprawy albo wymiany. Same lusterka czasami mają problem z zacierającym się przegubem, ale to drobiazg mechaniczny i można jakimś smarem silikonowym w sprayu, albo nawet WD40 potraktować i usterka usunięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) a co z tym czujnikiem ? Nie wiem jaki to czujnik. Zdjęcie mile widziane, wtedy może ktoś odpowie. W załączniku strona z instrukcji serwisowej, może to pomoże. silnik K4M_rozmieszczenie elementów.pdf Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 wychodzi na to że był by to "Elektrozawór przestawiacza fazy wałka rozrządu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi