1shot2killz Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Witam, jestem od kilku miesięcy posiadaczem Grand Scenica III generacji. Przy zakupie dostałem opony letnie o rozmiarze 205/60R16 96H. Przyszła wiosna, więc czas zmienić ogumienie. Jako, że wolę zmieniać całe koła postanowiłem kupić jakieś nowe alufelgi i założyć na nie letnie opony. Przed zakupem felg pojawiły się wątpliwości, które mam nadzieję, że pomożecie mi rozwiązać. 1) Jak sprawdzić czy w felgach jest czujnik ciśnienia? Upuścić powietrze? Sprawdzić po VINie? 2) Jeżeli są czy muszę koniecznie kupić i założyć do nowych felg czy mogę po prostu jeździć bez nich? Czy w przypadku braku, nie wykrycia czujników komputer będzie wyświetlał błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Kolorowe kominki w felgach to masz czujniki Jak założysz bez czujników to musisz je wyłączyć clipem, jak będziesz miał 2 komplety czujników to musisz zmienić clipem z których korzystasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Mimo wszystko chyba taniej wyjdzie wymienić same opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 I jeśli zastanawiasz się nad 17stkami to się zastanów czy warto. Ładniej wyglądają jak 16 ale komfort jest gorszy i szybciej trafia opony na naszych drogach. Chyba, że śmigasz tylko po autostradzie. Zapodaj ładne aluski 16 i zmieniaj tylko opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi