shu90 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Czy ktoś z was podejmował się tej operacji? Dodam że zakupiłem używane lampy lexus look do Coupety i mam pewien pomysł na nie lecz bez demontażu "szkła" się nie obejdzie. Za wszelkie podpowiedzi będe bardzo wdzięczny. Dodano: 09 kwi 2014 - 16:32 Dziękuję za tak licznę zainteresowanie :) Lampy wstawiłem do piekarnika na 100stC na jakieś 10-15min i powolutku plastik główny pełniący rolę szkła odszedł (jest przyklejony silikonem szarym) Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Dziękuję za tak licznę zainteresowanie A co się dziwisz?? Nie dość że posiadaczy takich lamp jest tu niewiele, bo jakoś nie ma zachwytu nimi, (a jeśli był to już minął kilka lat temu) to chyba nikt z ich posiadaczy takich eksperymentów raczej nie robił. Myślisz że ktoś zaryzykuje podpowiedź jeśli nie miał z tym doświadczenia?? Na tym forum szybciej bym się spodziewał wpisu, jakie w tematach o takich zmianach się pojawiały: "Co Ci meganka zrobiła, że chcesz ją oszpecić??" I do tego narazić się na problemy z Twoją winą, jak ktoś Ci w bagażniku zaparkuje. Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Jestem świadomy tego iż nie posiadanie homologacji na taką lampę jest niezgodne z prawem, podchodzę do tego projektu jako zabawa , nie mam zamiaru jeździć z tym codziennie a jedynie pokazać jaki efekt można uzyskać przy odrobinie pracy, może producent wykonałby podobny model. Od razu zakładasz że chce megankę oszpecić, lecz jeżeli uważasz że efekt który mam zamiar uzyskać i wyglądać będzie podobnie jak na załączonym obrazku jest szpeceniem to tematu dalej kontynuował nie będę... Pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez shu90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Od razu zakładasz że chce megankę oszpecić A dlaczego w moje buty wstawiasz słowa i poglądy innych, jakie na tym forum już w takich sytuacjach się pojawiały, a tylko je zacytowałem?? Mnie generalnie to dynda i powiewa co sobie zrobisz. Bylebym tylko nie musiał wpatrywać się w Twoje wynalazki i samoróbki jak za Tobą przypadkiem pojadę. Lampy zewnętrzne nie są dla właściciela auta ale dla innych użytkowników i oni mają prawo wymagać, by były zgodne z dopuszczeniami i homologacją. Jedynie w takim aspekcie temat wzbudza moje zainteresowanie... A właściwie niesmak. Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Racja, przepraszam że przypisałem do Ciebie te słowa. Światła zostaną ustawione w taki sposób aby nie oślepiały samochodów jadących z tyłu. Troszkę kombinowania i będzie jak z "fabryki". Temat rozwiązany, dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Dla mnie lampy wyglądają elegancko, gojgien zawsze się czepia do takich rzeczy (czyt. przeróbek), ale taki już jest Niestety nie pomogę Ci jak to zrobić, pokaż efekty. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Efekty raczej zaprezentuję na osobnym forum przeznaczonym (tak mi się wydaję - zaprzyjaźnionym forum) od meganek coupe. Troszkę pracy/projektowania płytek PCB jest ale efektem sam jestem zajarany Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez shu90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi