toudi777 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Jestem nowy na forum i mam do was pytanie odnośnie wymiany radia. Na dniach kupiłem Megane III i mam uszkodzone radio więc kupiłem drugie tylko okazało się że jest w nim zapisany numer VIN auta w którym było wcześniej i czy jest możliwość usunięcia tego numeru żeby radio zaczęło działać. Z tego co się dowidziałem to we wcześniejszych był kod do wpisania a tu czegoś takiego nie ma. Jeśli ktoś to przerabiał to prosiłbym o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Wpisz kod radia i będzie działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Kod do radia mam ale w radiu nic się nie pokazuje żeby go wpisać. We wcześniejszych renaultach pokazywały się cztery zera a tu nic. W macierzystym aucie działało a po przełożeniu do mojego nie. Wyświetla się czarny ekran i nic poza tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 To może nie radio uszkodzone ? a coś innego , normalnie powinien pojawić się monit o hasło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Radio jest sprawne bo przed kupnem działało w aucie z którego zostało wyjęte a tu nie działa. Poza tym nawet w macierzystej Megane po podłączeniu kod nie wyskakiwał tylko pokazywał się ekran powitalny i zaczęło grać. Następnie pokazuje się mapa. Pod nią jest pasek od radia gdzie wyświetla się nazwa stacji i częstotliwość. U mnie poza nawigacja działa tylko nie ma głosu bo pasek pod mapą jest pusty. W którym momencie powinien wyskoczyć kod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Czyli radio jest z nawigacją?? A wcześniej miałeś nawigacje w swoim aucie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 w obu autach jest TT Live Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 W samochodzie jak raz wprowadzisz kod to jest zapamiętany przez samochód i nie musisz go ponownie wprowadzać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Czyli w którym momencie należy wpisać ten kod?? bo jak podłącze radio to nic takiego nie wyskakuje. Można jakoś usunąć ten kod z pamięci żeby się ponownie zapisał w innym aucie?? Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez toudi777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Skoro jest ciemno to jest jakiś inny problem, mozliwe iż padła ( jest odłączona ) biała puszka a ona odpowiada za wyświetlanie informacji na nawigacji z radia Rozumiem iż jak włączysz radio to nawigacja się uruchamia ? Jak tak to biała puszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Jak podłącze kostkę od zasilania to nawigacja działa tylko jest bez głosu a radio nie działa. Po podłączeniu clipa pokazuje stary vin auta i nie można go zastąpić nowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Vinu nie zmienisz clipem , jak na moje to do sprawdzenia biała puszka i sprawdzenie instalacji przewód aktywacja multimediów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 A gdzie jest dokładnie ta biała puszka?? jak i czym trzeba aktywować te multimedia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Biała puszka jest ukryta za licznikiem. Nie każde radio zagada w każdym wyświetlaczem od TT Live. Jedź do handlarza i spróbuj podłączać inne radia, któreś w końcu zagada :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Można zostawić stary wyświetlacz i będzie się wyświetlało Jak by co to mam na zbyciu TT Live działające w Megane III / Laguna III i w scenicu III też gada ale radio jest na nawigacji a nie na liczniku jedyna wada - Testowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi