ganipro5 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Witam, chcę zakupić Megane II znalazłem bardzo ładne autko i chciałbym się zapytać jak sprawują się diesle czy są bardzo awaryjne, co sądzicie o autku z ogłoszenia oraz czy polecacie. http://otomoto.pl/renault-megane-C32821079.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Cześć! Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak 1.5 dci 101 km :P były wersje 82, 85, 105 km, więc pierwsza sprawa na to trzeba zwrócić uwagę. Zdjęcia zrobione tak żeby jak najmniej pokazać. Przebieg mocno wątpliwy zwłaszcza, że brak jakichkolwiek informacji o serwisie, nie widać czy meganka ma naklejki na tylnych błotnikach. Poza tym wydaje mi się, że przód jest trochę krzywy - maska z błotnikiem i reflektorem z jednej strony schodzi się inaczej niż z drugiej. Jeśli chodzi o automat to zapytaj kogoś kto ma takie auto bo ja o tych skrzyniach pojęcia zielonego nie mam. Diesle Renault serwisowane odpowiednio nie są awaryjne - polecam 1.5 dci w Megane II ph II 105 km. Słabsze wersje są mniej dopracowane, słabo odpychają meganke, częściej się psują i to poważnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak 1.5 dci 101 km były wersje 82, 85, 105 km, więc pierwsza sprawa na to trzeba zwrócić uwagę. Bzdura, mam wersję 101KM/74KW :P Przed liftem były 101KM, po lifcie phII 105KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ganipro5 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Jeżeli chodzi o jednostkę silnikową to warto brać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freak1 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Jesli 1.5 dci to najlepszy bylby 105 km KM poznasz go po 6 biegowej skrzyni i wtryskach siemensa, ale byl od 2005 roku. Ja po tym jak robilem wtryski i panewki ktore wystukal wtrysk nie chce za darmo wersji z wtryskami delphi. Chyba lepiej 1.9 / 2.0 dci jesli chodzi o diesle. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki - damiar Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ganipro5 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Kurde to teraz mam mętlik tak szczerze bo auto jest sprawdzone i nic mu niedolega przebieg autentyczny nie wiem co mam robić ... :/ a droga jest wymiana takich wtrysków i panewek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad20 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Koszt samych panewek to w granicy za komplet 100zł + robocizna (demontaż misy nowy olej,filtr) też kilka stówek .Listwa wtryskowa koszt około 1600złotych + robocizna.Przebieg faktycznie mały jest i jak kolega wyżej napisał, coś z maską jest trochę szczelina za duża.A co do skrzyni automatycznej mój brat posiada audi a6 c5 2002 rok multitronic ma ją 4 lata i nic się nie dzieję choć wcześniejszy właściciel ją remontował i koszt na rachunku był 5000zł.Po kupnie radził bym wymienić olej w skrzyni z filtrem ,i automat trochę więcej pali i mniejsza radość z jazdy ale za to duży komfort jak samochód służy do poruszania się to będzie zadowolony i wiadomo automaty są mnie katowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ganipro5 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 No cena automatu to mnie na nogi powaliła liczyłem ewentualnie troszkę mniej Z tego co rozmawiałem to 4.5 na trasie pali a 8 w mieście ... Chyba się zdecyduje na autko, po jeździe próbnej nie było jakoś problemów aby auto uciekało, ściągało przy hamowaniu etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad20 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Zgadza się w mieście będzie palił więcej .Jeżeli miał byś możliwość sprawdz ją miernikiem grubości lakieru. Tutaj podrzucam ci link do opini użytkowników ale z innej strony internetowej http://www.autocentrum.pl/oceny/renault/megane/ii/hatchback/ Dodano: 20 kwi 2014 - 12:10 A tak od siebie napiszę ci minusy skrzyń automatycznych: -Większe spalanie -Regularne wymiany oleju i filtrów w skrzyni -Duże koszty napraw (nie każdy warsztat potrafi naprawić) -Nie można holować jak skrzyni manualnej (Ponieważ niema smarowania) zazwyczaj można holować na bardzo krótkie odcinki. -Niema takiej mocy (czyli nie będziesz latał bogiem hah) Zalety: -Wygoda np w mieście inni wahlują a ty nie ;D Pozdrawiam i życzę idealnego zakupu aby maszyna się sprawowała. Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez Konrad20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ganipro5 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Będę wjeżdżał jeszcze nią na stację diagnostyczną do znajomego to powiem aby ją przetrzepał dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freak1 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Multitroniki są bardzo drogie w regeneracji ze względu na swoją konstrukcję znajomy zapłacił jeszcze więcej bo ok. 6 tysięcy ale to jest naprawa z którą trzeba się liczyć przy pewnym przebiegu. Panewki drogie nie są, u mnie poszedł od razu drugi nad wymiar. Czy wtrysk się zawiesi czy turbina padnie czy zawór się urwie tego nikt nie przewidzi ale niech ci obowiązkowo próbę przelewową zrobią. Z drugiej strony wizyta w serwisie raczej nic ci nie da. Kupiec, który brał od kumpla lagune 2.2dci wziął ją na serwis do wrocka i podczas inspekcji nie wykryli stukającej i kilku pierdół, handlarz z okolicy złożył megane III Rs z dwóch części i też się na serwisie nie kapnęli a ale nie wiem na którym serwisie ją sprawdzali. Skrzynia to pewnie PD0 stara konstrukcja ma tylko 4 biegi nie wiem jak w megane ale w SII 1.9 dci 4 wchodzi dopiero od 70 na ręcznym trybie od 60 ogólnie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ganipro5 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 O automatach nie mam zielonego pojęcia nigdy nie miałem zawsze tylko skrzynia ręczna to będzie pierwszy automat i to jeszcze w dieslu Czyli jeżeli będę sobie chciał sam pozmieniać biegi to dopiero od prędkości 70 wzwyż rozumieć mam ;> czyli taki bajer do wyprzedzania jak coś:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freak1 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Chodziło mi o to, że jak jeżdżę po miescie mam poniżej 70 to silnik chodzi na dość wysokich obrotach ok 2200 więc lepiej ręcznie wbić 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Bzdura, mam wersję 101KM/74KW racja mój błąd :P zapomniałem o wersji, która akurat według mnie ma równe 100 km, a nie 101 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi