pawelk01 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam was , formumowicze :D Jest to mój piewszy post tutaj , ponieważ jestem juz zdesperowany. Od początku kupna auta, strasznie nim szarpie, cały drga i rzuca nim kiedy stoi na luzie, a kiedy rozpedze go i wcisne sprzęgło lub wrzuce luz, obroty falują od 800 do jakos 1,5 tyś obrotów, co to moze byc? ;) Samochód ma jakby muła i podczas odpalania auta smierdzi benzyną, na zimnym silniku tez ciezko reaguje na gaz ? <><><><><><><><><><>><><><><> Dodam ze od paru dni gasnie mi podczas jazdy. Spalane tez jakby wysokie. Próbowałem dzis zaadaptowac nowy silnik krokowy firmy GETZ, ale obroty były na poziomie 2,5 tyś, a po chwili wpadły na 4tys i falowały w takich okolicach tych 4tyś. Świece nowe, dzis odkręcałem je i zauwazyłem ze 2 ostatnie są osmolone , a dwie pierwsze mniej. <><><><><><><><><><>><><><><> POMOCY ;) :) <><><><><><><><><><>><><><><> Dodam też, ze po kazdym zgaszeniu silnika włacza sie wentylator, nie zaleznie od temperatury wody i muszy ruszyc wtyczką zeby go wyłączyć. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpioniks Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) To może coś w chłodnicy nie styka. Jeżeli musisz ruszyć wtyczką to może coś tam nie łączy albo jest spięcie. Jedź na kompa z tym bo dziwne to . Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez Skorpioniks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el.krzychoo Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Co do instalacji nowego silnika krokowego to najpierw odłącz akumulator, zainstaluj nowego krokowca i po paru minutach podłącz akumulator. Miałem to samo - silnik wpadł na obroty między 4 a 6tyś. Pomógł reset kompa. Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez el.krzychoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpioniks Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Krzycho ok może i krokowiec źle się zaadoptował. Ale dziwi mnie to że przy gaszeniu silnika się wentylator załącza i z tego co napisane niezależnie od temp. Może któryś czujnik wariuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Próbowałem dzis zaadaptowac nowy silnik krokowy firmy GETZ, ale obroty były na poziomie 2,5 tyś, a po chwili wpadły na 4tys i falowały w takich okolicach tych 4tyś. Przy takiej podmianie zwróć uwagę na kształt grzybka w silniku krokowym, aby był dokładnie taki sam. Ja podobny temat przerabiałem z falującymi obrotami na zimnym silniku po wymianie sondy lambda. Po podmianie krokowca oryginalnego na zamiennik (o innym kształcie grzybka niż w oryginalnym - na początku nie zwróciłem na to uwagi) też obroty skakały do 4000 i żadne adaptacje nie pomagały, a na koniec trzpień grzybka całkowicie się wykręcił, więc podmieniłem go na ten z oryginału. Problemu z falowaniem to nie załatwiło, po jakim czasie (miesiąca) wszystko samo wróciło do normy - widać tyle czasu trzeba było na adaptację. Z resztą problemów radziłbym jednak zdiagnozować w ASO może to wyjść taniej niż szukać po omacku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelk01 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Dzięki wszystkim za szybką odpowiedź ! Renia była podpinana pod komputer , i nic nie wykazało. Myśle też, że może to być sonda lambda bo spalanie tez dziwne. A no i strasznie śmierdzi benzyną przy odpalaniu i postoju , lecz to nie wyciek z baku bo paliwa nie ubywa )) +Jak zresetowac komputer ? Robiłem z adaptowaniem krokowego tak jak pisaliście wyżej i nie pomagało to a szkoda mi zostawić auto na pare minut na wysokich obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpioniks Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Odepnij aku na jakieś 15 min powinno się wszystko zresetować. Potem przekręć kluczyk w pozycje by kontrolki się zapaliły z 3 razy. Następnie odpal autko i potrzymaj je tak do momentu załączenia wentylatora powinno się wszystko ładnie ustawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelk01 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy Nie cytuj całego posta skoro odpowiadasz bezpośrednio pod nim. Aku odłączony był z jakieś pół godziny bo klemy czyściłem, i tez nie pomogło :/ Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 A zrobiłeś przyuczenie, jak pisze Skorpioniks? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelk01 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Tak , zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelk01 Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Bez poprawy , wszystko sprawdzone i nic... Teraz czekam na wymiane wtrysków Dodano: 28 paź 2014 - 21:51 Dalej nic, pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Jak dalej śmierdzi benzyną, może być nieszczelny układ odsysania par paliwa i dostaje lewe powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi