cinas Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Witam Właśnie jestem po uruchomieniu świateł dziennych w SIII przed liftem gdzie fabrycznie nie ma Korzystam z przetwornicy SD-2, ale można podłączyć cokolwiek Wymiana USM ( skrzynki koło akumulatora ) można poszukać na allegro L3 ( ciężko dostępny ) od scenica lub jak ja wykorzystałem USM L2 od Megane III Aktywacja menu w liczniku, aktywacja świateł DRL w UCH i konfiguracja USM zgodnie z tym co mieliśmy w swojej skrzynce Po tym zabiegu mamy +12V na wyjściach do świateł dziennych aktywne po uruchomieniu silnika, gasną po włączeniu pozycyjnych lub zgaszeniu silnika, ja podłączyłem pod to wyjście przetwornicę SD-2 a można np dołożone światła DRL lub wymienić zderzak na poliftowy z światłami led Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osis Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) cięcie Witam , czy możesz powiedzieć w jaki sposób aktywowałeś światła dzienne ?! pozdrawiam Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Nie cytujemy postu w całości odpowiadając bezpośrednio pod nim. damiar Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 W UCH powinno dać się clipem ale w liczniku to albo zmiana danych w eepromie lub renault commander - jak by co to mogę pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Clipem można włączyć/ wyłączyć. Aby opcja pojawiła się w liczniku trzeba zmienić konfigurację EPROM w liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffsa Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Witam ja już mam świtała dzienne w standardzie ale jak już przerabialiście to wiecie gdzie jest te +12V do świateł dziennych u UCH, bo czekam na koniec gwarancji żeby to rozbebeszyć i podpiąć jakieś innfo że światła dzienne działają. Ostatnio jeździłem bez świateł bo przez przypadek w menu wyłączyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Schematy są do pobrania na forum dla leniwych USM ( UPC ) CM (złącze 6-ścieżkowe)CZARNE 1 Zasilanie + po zapłonie zabezpieczone bezpiecznikiem 2 + Akumulatora zabezpieczony > system ABS 3 Masa elektryczna belki poprzecznej górnej przegrody czołowej 4 Sterowanie zabezpieczonym + lewego światła dziennego 5 Sterowanie zabezpieczonym + prawego światła dziennego 6 Masa elektryczna 1 modułu zabezpieczeń i połączeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffsa Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 rzeczywiście dawno tam nie zaglądałem. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi