Krzyrek Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Kupiłem Megane 2001r. i wiem że silnik był wymieniany, podobno pochodzi ze Scenic I. Sprzedający mówił że jest to taki jak w papierach, czyli 1.9DTi 98KM, ale coś mu nie ufam :D Na silniku jest oznaczenie F8T a google wyszukują mi to raczej jako DCi. Tak więc czy można z pewnością powiedzieć czy jest to DTi czy DCi i czy 98KM czy inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Wrzuć fotki silnika to ocenimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 F8T to tylko oznaczenie bloku silnika. Daj fotki to będzie widać jaki masz dokładnie. Na bloku jest też tabliczka z dokładnym oznaczeniem np. F8T A736 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyrek Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Na razie nie mogę zrobić lepszego zdjęcia, ale znalazłem w komputerze jakieś. Może uda się rozpoznać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 1.9DTi 98KM dokładna wersja na bloku. To jest ten stary 98KM. Ja miałem A736 to wyglądał już jak DCI (osłona silnika, miarka oleju na odmie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyrek Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 (edytowane) Dzięki wielkie, trochę mi ulżyło. Mam F90 A 734. Czyli to na pewno 1.9 DTi 98KM? Edytowane 7 Maja 2014 przez Krzyrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomekJac Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Ja mam 80 konną wersję DTi (nowsza zdławiona) i twoja to napewno nie ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Krzyrek Moim zdaniem tak. F8t A 734 różni się od A736 wlewem oleju w odmie. Mogę się mylić ale moim zdanie twój silnik ma 98KM. Ten 80KM trochę inaczej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomekJac Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Dokładnie tak, wejście do odmy i bagnetu do sprawdzania oleju wskazuje na 98 konną wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewW Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 A to nie było czasem tak, ze wersje 98 KM miały intercooler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tak miały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi