shu90 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Mam zepsutego CLIPa a mianowicie zatrzymuje się na 20% aktualizacji sondy i kaplica. Wyczytałem że do wymiany będzie kość flash. Czy ktoś ma zaufany serwis w którym naprawią mi CLIPa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Zanim powstała nowa strona maixecu, mieli na niej informacje, że naprawiają takie urządzenia jak clip lexia itd. Zadzwoń i zagaj może nadal porwadzą naprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Ja naprawiałem w firmie astel w Warszawie, ale to było ze 3 lata temu i nie wiem czy jeszcze działają. Pamiętam, że długo to trwało i tanio nie było, do tego kilak poprawek bo po naprawach nie działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Byłem i Pana ze strony : http://www.mkwe.pl/serwis/aparatura-pomiarowa/naprawa-testerow-diagnostycznych-clip-renault/ Powiedział że nie opłaca się tego naprawiać gdyż koszt wyniesie około 400zł (kostki AN2135, na płytce ISO i CAN jest po jednej sztuce - koszt jednej 175zł) i polecił mi tzw Rebailing, czyli na 9minut w temperaturze 190C wsadzić do piekarnika lecz to nic nie dało. Powalczę jeszcze z nim, mam nadzieję że uda mi się go reanimować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 czyli trafiłeś na naszego forumowego wrudz-a :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Czasem piekarnik pomaga na jakiś czas. Grzałem tak kiedyś kartę graficzną do kompa stacjonarnego i raz pomogło na 3 miechy innym razem na jeden aż za którymś razem przestało pomagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Ja naprawiałem w firmie astel w Warszawie, Podjechałem tam, zadzwoniłem i naprawa to koszt min. 350zł. Jak na razie poczekam lub samemu spróbuje powalczyć z CLIP-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Trochę więcej zapłaciłem, ale to wtedy nie było tyle clipów dostępnych w kraju. Trochę dołożysz i ściągniesz nówkę z Chin, ale znowu nie ma pewności czy długo podziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Oddałem CLIP-a do Pana z Wrocławia i czekam na wycenę/naprawę. Powiem że założona cena naprawy jest znacznie mniejsza niż jest w firmie Astel :) Dodano: 19 wrz 2014 - 19:10 Niestety wyszło że jest spalony procesor sondy, dokładnie to układ MC68HC16Z1FC16 który muszę albo wymienić na nowy albo z dwóch zrobić jednego CLIP-a.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edison Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Odświeżę troszkę temat. Czy jest sposób na naprawę Clipa? Nie świeci mi się kontrolka ISO. Ewentualnie ktoś tanio a dobrze naprawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Na Alegro masz wiele ofert naprawy Clipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edison Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Na allegro jest jedna oferta tego samego Pana natomiast po rozmowie z nim wnioskuję że naprawia te sondy za karę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jose22 Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 http://www.mkwe.pl/serwis/aparatura-pomiarowa/naprawa-testerow-diagnostycznych-clip-renault/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edison Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Do tego Pana również dzwoniłem. Twierdzi że już się tym nie zajmuje ponieważ nie jest to opłacalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jose22 Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 http://strzyzow.lento.pl/naprawa-renault-can-clip-gwarancja,2702672.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi