komek Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) Witam. Kilka dni temu podczas podróży autko zaczęło dziwnie drgać podczas przyśpieszania. Po kilkunastu kilometrach doszedł do tego dziwny dźwięk wydobywający się z silnika. Pomyślałem, że jest to wina turbiny (auto już raz miało ją wymienią). Samochód został zgaszony i przetransportowany, aby w razie czego nie uszkodzić silnika. Po wymontowaniu turbiny okazało się, że jest sprawna. Zawór EGR wyczyszczony. Po ponownym odpaleniu, dźwięk cięcia metalu znikł, jednak po przejechaniu 2-3 m powrócił i po ponownych odpaleniach nadal się utrzymuję. Czego to może być wina? Załączam filmik, który nagrałem przy odpalaniu: https://www.youtube.com/watch?v=Nf87I0N1b6I Żadna kontrola ani komunikat na wyświetlaczu nie zapalił się i auto nie straciło mocy. Z góry dziękuję za wszelkie możliwe sugestie. Dane autka: Renault Megane 1.9 dCi Rok 2005 Przebieg 178 tys. km Edytowane 9 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Krótko albo zawieszony wtrysk albo panewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajden Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Przy identycznym dźwięku silnika u mnie padły panewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi