Zord Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 (edytowane) Witam serdecznie drogich użytkowników. Od 2dni dwoje sie i troje gdzie i jak nazywa się taka rurka papierowa? materiałowa? nie wiem co to jest dolot powietrza? w każdym bądź razie tą rure zjadły robaki :P rozpadła się ale na allegro nie ma jej albo nie umiem jej znależć brakuje mi sił bo inne rury jakie widze są gumowa i dużo za małe... nie wiem jak już kombinować a nie wiem czy dobrze wyczytałem w sieci że takowa cześc jest trudno dostepna i po oryginale ponad 300zł... :/ Bardzo prosze o pomoc, bo auto ma wyższe obroty i zapewne z racji złej mieszanki powietrza pali jak smoczysko a to tylko Megane I 99r 1,6 16V 107km. Jak coś moge wrzucić foto o co dokładnie mi chodzi. Pozdrawiam. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 16 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Już były na forum takie tematy a tam wyjaśnione co zastosować jako zamiennik. Ja nie podpowiem, bo mam diesle i inne rury dolotowe, więc nie zwracałem zbytnio uwagi co tam w benzynkach zastosowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zord Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Probowalem wyszukać takowe tematy niestety nie udało sie. Prawdopodobnie nie udolnie szukałem temu powielilem temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 ta rura powinna pasować od golfa albo od poloneza. To nic innego jak rura dolotu powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 jak nazywa się taka rurka papierowa Rura dolotu powietrza do Poloneza Caro. Koszt jakieś 10 zł. Z jednej strony trzeba rozciąć i owinąć tamą McGiwera ;)Założyć na tłumik szumów i będzie wyższe obroty i zapewne z racji złej mieszanki powietrza Nie jest to z tym tym związane.Poczytaj o uszczelkach przepustnicy i o uszczelnieniu kolektora dolotowego. Manual znajdziesz na Downloadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zord Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Pod jaką nazwą manual? - nie aktualne, znalazłem ;p Heh obdzwoniłem kilka sklepów i nie znalazłem takiej czesci od poloneza :P nie poddaje, ewentualnie bede regenerował tą co mam. Edytowane 14 Maja 2014 przez Zord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
presidente Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Miałem podobny problem, z tego co wyczytałem jest on dość powszechny. Faktycznie regeneracja (szarą taśmą) pomogła. Nic się nie dzieje, poza tym, że trochę mniej estetycznie wygląda. Można ewentualnie na to dać jeszcze taśmę materiałową i będzie prawie jak oryginał, ale nie miałem pod ręką więc zostawiłem i jeżdżę już 2 rok. Polecam też poczytać http://megane.com.pl/topic/2419-rura-dolotowa-do-filtru-powietrza-megane-01/page__p__23729__hl__rura+dolotowa__fromsearch__1#entry23729 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi