Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z trzecim światłem STOP / PILNE /

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Przewertowałem różne tematy dotyczące trzeciego światła stop w Renault Megane II Grandtour, jednak w dalszym ciągu nie rozwiązałem swojego problemu. Generalnie przestała mi właśnie działać owa lampa i po sprawdzeniu na tutejszym forum sprawdziłem wiązkę kabli która jest pomiędzy nadwoziem a klapą bagażnika, był tam przetarty kabel który został naprawiony. Dodatkowo została rozebrana lampa stopu ponieważ widziałem że styki w środku lampy są zaśniedziałe. Lampa po oczyszczeniu została poskładana i sprawdzona czy poprawnie działa ( po podłączeniu zasilania nie z samochodu działa bez problemu ). Napięcie w wtyczce od lampy jest takie jakie być powinno jednak po podłączeniu lampy dalej światło stopu nie działa... Czyli podsumowując: Światło działa i jest sprawne, kabel do wtyczki został naprawiony i pomimo tego wszystkiego w dalszym ciągu światło stopu po podłączeniu w samochodzie nie działa... Czy ma może ktoś jakieś pomysły co mogę zrobić?? Może ktoś już miał taki problem??

Edytowane przez Damiano1990

1) Po naprawie kabelków dochodzi napięcie do wtyczki w lampie?

2) Próbowałeś "podać" dodatkową, pewną masę na lampę?

A więc po naprawie kabelków napięcie we wtyczce wg. miernika jest takie jakie być powinno, z podaniem dodatkowej masy jeszcze nie próbowałem. Tylko pytanie, czy bez masy w takim razie miernik pokazał by mi prawidłowe wartości??

A może wtyczka nie kontaktuje

wtyczkę dodatkowo również rozebrałem ponieważ widziałem że gniazda są dość szerokie i je trochę "zwęziłem"

Edytowane przez Damiano1990