bakul Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Witam, byłem w weekend na małym wyjeździe. Gdy już chciałem wracać akumulator się rozladował, nie chciał odpalić, komunikaty ledwo co sie wyswietlały. Na kable również nie chciał odpalić, okazało się że jest przepalony bezpiecznik na czerwonej klemie. Wymieniłem bezpiecznik i samochód odpalił przez kable, dojechałem bez problemu do domu. Problem jest taki, że samochód dalej nie chce odpalić z akumulatora, ale przez kable odpala. Nie wyświetla żadnego błędu, po wcisnięciu startu słychać jakby chciał odpalić ale dalej nie może. W czym może być problem? Dodam, że akumulator przy podanych próbach byl naladowany powyżej połowy. Edytowane 26 Maja 2014 przez bakul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irex Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Pewnie Ameryki nie odkryję jak Ci powiem wymień aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Bo ma wewnętrzne zwarcie cel. Miałem to samo. Fabryczny Tudor wyzionął ducha w jednej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakul Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Akumulator ładowałem do końca, ładował się przez 12 godzin, sprawdziłem, jest to samo. Co więcej po 2-3 próbach odpalenia, które wygląda dokładnie naładowanie akumulatora spadło do połowy. Najgorsze jest to, że akumulator wygląda na fabryczny, bo nie ma żadnej konkretnej firmy, tylko jakieś napisy Renault, Clio, Megane, więc chyba jest od początku w tym samochodzie, chyba pora w końcu wymienić :P W takim razie kupuje nowy akumulator. Chyba, że ktoś jeszcze ma jakieś pomysły ;) Edytowane 26 Maja 2014 przez bakul 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecomer Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Witam, wybaczcie, ze odświeżam temat z maja, ale mam podobny problem. Moja Meganka też czasem tak cyka zamiast odpalić, tak więc chciałbym zapytać czy wymiana akumulatora pomogła? Bo mam w najbliższym czasie wyjazd w dość daleką drogę i nie chciałbym mieć niemiłej niespodzialnki :) Pozdrawiam. [EDIT] Problem rozwiązany, pomogła wymiana akumulatora. Edytowane 5 Lipca 2014 przez Ecomer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi