Karczek Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Hej. Mam pytanie do użytkowników CLIP-a. Czy jest możliwość przyuczenia tym urządzeniem kluczyków w Scenicu 1 Ph2 (rok 2000) ? Mam taki problem, że po raz kolejny przestał mi działać centralny zamek (piloty radiowe) a nie stać mnie za każdym razem zostawiać w ASO 145zł. Kupiłem takie coś jak Renault Pin Code Reading Key Programming, ale niestety to urządzonko nie chce współpracować z moim pojazdem - nie łączy się. Bardzo proszę o wszelkie informacje, czy CLIPem dam radę zaprogramować kluczyki. Pozdro. Edytowane 12 Stycznia 2015 przez Karczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Połączono z istniejącym tematem. Od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Scenica II 2003 1.6 Benzyna. Chciałbym sprawdzić/skasować błędy ew. zmienić język jeżeli by się dało. Szukałem trochę i doszedłem do wniosku że elm 327 nic tu nie zrobi. Czy warto kupić Sonda 1 lub Sonda 2 chciałbym się dowiedzieć czy to w ogóle działa i wystarczy dla mnie. A może jednak spróbować ELM bluetooth z torque na androida? Edytowane 21 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 W czym taka zabawka http://www.aliexpress.com/item/new-tool-renault-commander-FVDI-Commander-For-Renault/1629844503.html jest lepsza od CLIPa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karczek Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Szkoda, że nikt nie udzielił mi tu informacji dotyczącej mojego pytania. Odpowiedź już znam więc sam sobie udzielę odpowiedzi na postawione wcześniej pytanie :) Może w przyszłości komuś się to przyda. Otóż CLIP-em można przyuczyć kluczyki bez konieczności posiadania kodów z renault.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciop21 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Potrzebuje samouczka do clipa, najlepiej do wersji v160, oraz poradnik odczytu kodów błędów (megane II). Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 W dziale download masz opis błędów do megan II. Mój odnośnik Jest też samouczek do clipa ale do starszych wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresidente Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Odświeżę trochę temat. Rozglądam się za chińskim clipem i chciałbym zapytać ludzi którzy to używają czy klon jest coś warty? Ma jakieś ograniczenia oczywiście pomijając fakt że nie można dokodować kart? Czy ma znaczenie jaką wersję się kupi? Na allegro są clipy w cenie 500 albo do 1500 i wyglądają wszystkei tak samo poza tym że niektórzy sprzedawcy piszą o przekaźnikach neca i procesorze cypress oraz złotej płycie:) złotej płycie? Żaden sprzedający nie chce mi odpowiedzieć na pytanie ile ta złota płyta ma karatów:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 @elpresidente chinski klon jest warty tyle za ile go kupisz ;) a serio to zależy jak trafisz. Ja kupiłem z polecenia od kolesia na allegro (sprawdzone) i jest dobrze. Jedynie musiałem postawić VM na win7 64bit i to ona czasami ma kaprysy. Ale sam clip działa, nie zrywa połączenia a mam wersje 160. Także tu zależy jak trafisz. Oczywiście każdy będzie pisać, że jego produkt jest złoty ale do środka nie wejdziesz. Ja za swojego dałem coś koło 650 zł (już się zwrócił, bo kilka razy tak sobie podpinałem auto + scenika od ojca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruk Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Ja odpowiem tak 3 clip i zrywa połączenie,nie warto .Naprawdę co się najadłem nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Teraz jakieś takie dziadostwo robią. Mam dwie sondy. Obie mają po 4-5 lat i obie działają bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Ma być cena i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresidente Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Reasumując zapłace 50 dolców to chinol zrobi mi clipa a jak zapłace 200 dolnów do chinol również zrobi mi clipa ale jeden do drugiego będzie się różnił:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agga07 Opublikowano 5 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Witam. Czy can clip, może być kompatybilny z wybranymi oprogramowaniami? Czy można zainstalować obojętnie jakie oprogramowanie od clipa? Jeśli tylko wybrane to jak to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 5 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Właściwie Can Clip to oprogramowanie... Jeśli chodzi o sondę diagnostyczną to można zainstalować na komputerze różne wersje Can Clip (obsługujące samochody Renault, Dacia, Samsung?) oraz prawdopodobnie oprogramowanie do Nissana, i sprawdzić czy działa poprawnie po podłączeniu do obd. Z reguły czym nowsza wersja Can Clip, tym więcej modeli obsługuje no i pewnie wprowadzają jakieś tam poprawki oprogramowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss87 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Czy podłączenie takiego chińskiego clipa bądź innego czytnika za 200 zł w celu odczytu błędów ewentualnie aktywacji funkcji może coś namieszać w elektronice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi