krzysiekg Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Dziendobry Dzień dobry. Zostałem posiadaczem megane 1.5 2006r. Trzeszczy mi prawy przedni głośnik czy musze muszę demontować cały boczek, czy da się zdjąć tylko maskownice głośnika i go wymienić. Jeśli tak to w jaki sposób, żeby czegoś nie połamać. Edytowane 28 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad20 Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Witam u mnie w megane scenic z 1998 roku sciągam tylko maskownice podwadzam śrubokrętem a w innych było że trzeba ją przekręcić a u ciebie nie wiem.Możesz dołączyć jakieś zdjęcie ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 W MII też można zdjąć maskownicę, najlepiej zacząć od narożnika i ciągnąć do siebie, lub podważając śrubokrętem (2 opcja lepsza), najlepiej robić, gdy ciepło, to nie popęka, trzeba tylko uważać, żeby te białe "cycki" nie wpadły w drzwi, bo potem dużo zabawy jest :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Zawsze byłem przekonany o tym, że aby dostać się do głośnikow przednich w Megane 2 trzeba zdjąć cały boczek z drzwi. Zresztą nawet tak zrobiłem wymieniając głośniki. Czyżbym o czymś nie wiedział? :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 (edytowane) [cięcie] Regulamin jasno mówi o zasadach zamieszczania zdjęć na forum. damiar Edytowane 31 Maja 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 No tak pokręciłem, robiłem to już 10 lat temu. A boczek demontowałem pewnie dlatego, bo drzwi wyklejałem matami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodkreal Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Witam, podepnę się do tematu, bo o głośniki też chodzi. W przednich drzwiach nie dawno sprawdzałem głośniki i okazało się, że membrany w oryginalnych głośnikach są popękane, i są w nich dziury już;] Chciałem wymienić je na coś niedrogiego, około 100 zł. Na allegro znalazłem takie: http://allegro.pl/phonocar-2063-130mm-2dr-70w-td-line-i4257441226.html http://allegro.pl/gms-7500-5-mid-bass-130mm-polecamy-fakt-car-i4253343618.html Które z nich wybrać? Czy jest jakakolwiek odczuwalna różnica jak zagrają? No chyba że możę coś innego w tej cenie jest? Tweetery zostawiam oryginalne, głośniki pod samo radio, w wygłuszanie nie chce mi się bawić. Chce tylko pomocy w wyborze głośników;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Te i te są dobre, ale jak brać phonocary, to bez syków, tylko odseparowany, nie mniej pod samo radio oba zestawy polecane. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodkreal Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Aj, teraz widzę, że pomyliłem linki i miały być te z Phonocar: http://allegro.pl/glosniki-woofery-130mm-phonocar-td-line-130-i4262754170.html Jeśli jednak nie ma między nimi jakiejś różnicy, i oba są w miarę dobre jak na swoją cenę, to chyba zdecyduje się na GMS, zawsze to 20 zł w kieszeni zostaje;) Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Jak to delikatnie ująć i nikogo nie urazić. :) Ani jedne, ani drugie, ciężko określić "są dobre", raczej określiłbym jako kiepskie. Z drugiej strony w tym budżecie, ciężko kupić coś innego, a tym bardziej dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Pod samo radio chyba nic ciekawszego i lepszego nie znajdziesz, a z tego co kolega napisał, nie zamierza ich dodatkowo napędzać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodkreal Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 No ja wiem, że szału nie będzie;] Chodziło mi raczej cena/jakość, gdzie cena to około 100 zł. Oryginalne popękane membrany mają, więc te raczej nie będą chyba gorsze mimo tak niskiego budżetu jaki chce przeznaczyć;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Ale one same w sobie są jedne z lepszych, jeżeli chcesz, aby grały pod samym radiem, polecam poczytać strony o CA :) ps. zdaj relację, jak to gra po montażu, ja mam Hertze pod samym radiem, i jednak radio nie daje rady i zastanawiam się nad jakimś Phonocarem właśnie. :) Edytowane 2 Czerwca 2014 przez brudijr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodkreal Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Wziąłem jednak Phonocar-y. Dziś je zamontowałem. Wydaje mi się że grają jednak trochę lepiej od oryginałów. Chociaż ciężko porównywać głośniki z popękaną membraną do nowych. Spodziewałem się jednak troszkę lepszego efektu, jeśli chodzi o moc, grają głośniej nieco, ale myślałem, że będzie lepiej;) Może już dalej radio nie wydala, bo najwyższych lotów też nie jest, ale średnio się już na tym znam;) Ogólnie jest lepiej niż było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 A co masz za radio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi