macek123 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 To co napisałem jest sprawdzone u mnie :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysxx Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 U mnie również zmiana się udała a od tych 15 tysięcy odjął to, co było już przejechane od ostatniego przeglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxxCinuxxX Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Kolego maciek123 a znasz może komendę na aktywację czujnika zmierzchowego? Bo Clip jakimś cudem nie chce go włączyć. Zresztą temat założyłem w dziale diagnostyka i nikt chyba nie miał takiego przypadku. Auto to Scenic II 2005r i wcześniej czujnik działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macek123 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Nie interesowałem się. A jakby ten moduł nazywał się po francusku?. Ewentualnie jakiś skrót nazwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxxCinuxxX Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Czujnik zmierzchowy to po francusku Capteur de Crépuscule Edytowane 11 Września 2015 przez XxxCinuxxX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomku77 Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) Cześć. Czymś takim: http://www.aliexpress.com/store/product/CNP-Free-Super-Light-Mini-ELM327-OBDII-Scanner-Elm-327-Version-2-1-Interface-for-Android/316255_32440079514.html poziomu komputera da radę zmienić język w Megance 2007 ? Z poziomu tableta próbowałem, ale ostatnie dwie komendy "no data" :( Edytowane 12 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziok2 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Zwieksz prędkość wpisywania ostatnich komend. Na ich wpisanie masz dosłownie sekundy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomku77 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Właśnie tego czasu jest, jak dla mnie za mało... Szczerze mówiąc nie wiem, jak Wam udało się wpisać tyle znaków w około 3 sekundy. W/g pierwszego posta: "10 86 (sesja extended - odpowiedź 50 86) 3B 11 01 10 (ustawienie języka - 10 = angielski, odpowiedź 7B 11) Ważne, żeby 2 ostatnie wysłać szybko (bodajże 3 sekundy)." Wiem, że to jest dla języka angielskiego...polski ma na końcu 80 zamiast 10. Jest to 12 znaków, które trzeba dodatkowo zatwierdzić, czyli 14 kliknięć. Nie wiem, czy dobrze rozumuję, ale wydaje mi się to nie możliwe i pytam, czy da radę zrobić to laptopem bez ograniczeń czasowych ? Edytowane 12 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysxx Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Z tego co pamiętam to szybko należało wpisać ostatnią komendę (chociaż może przedostatnią też, ale ona jest krótka). Ja jak robiłem zmiany to wcześniej ostatnią linijkę wpisywałem w edytor SMS (może być inny dowolny edytor tekstu) i kopiowałem do pamięci. Później tylko w terminalu OBD dawałem wklej i wklejało mi całą zapamiętaną wartość, którą zatwierdzałem. Zarówno aktywację tempomatu, zmianę języka jak i zmianę przebiegu do serwisu udało mi się w ten sposób zrobić. Edytowane 12 Listopada 2015 przez krzysxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomku77 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) A pamiętasz może, czy spacje muszą być ? Z tego co wcześniej pisało to niby obojętne są nawet wielkie litery i można pisać bez spacji. Edytowane 12 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysxx Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Ja spacje zawsze robiłem, ale literki tylko małe i przechodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipro1 Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 W Krakowie zmienie język na dowolny wybrany za jedyne 4 Pilsner Uurquell butelka 0,5l lub 20zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomku77 Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Ja nie skorzystam bo do Krakowa mam około 300 km. Jutro pobawię się sam i może się uda, a z Twojej propozycji pewnie ktoś skorzysta, ale musi mieszkać bliżej, bądź będzie przejazdem w Krakowie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelek1 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Próbowałem robić według Waszych instrukcji i po wpisaniu kodu 10 86 mam odpowiedź 7F 10 12. Ktoś wie o co może chodzić? Aktualizacja: Pomogło odłączenie klem od akumulatora. Po tym zmienił się język z francuskiego na angielski. Edytowane 23 Listopada 2015 przez pawelek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanjarek Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Dzięki wszystkim, a w szczególności tomerowi i warsowi. U mnie poszło z francuskiego za pomocą mojego starego interfejsu w wersji 1.4, zakupionego chyba z 5-6 lat temu, programowi scanmaster-ELM i staremu lapkowi. Ustawiłem tylko port com4 i reszta standardowe ustawienia programu. Wklepywałem wszystko bez spacji i w sumie, to nie wiem czy te 3 sekundy dotyczą ostatnich 2 wpisów czy tylko ostatniego, bo próbowałem chyba z godzinę albo i lepiej :) Już się prawie poddałem i wreszczie wyszło Wystarczyło zamknąć i otworzyć renię z pilota i jest po naszemu. Renia II phII z 2007 r. Przed scanmasterem próbowałem pcmscan, który łączył się i nawet odczytał i skasował zamrożoną ramkę ale konsola nie reagowała. Potem przyszło na proscan 5.9 i też brak komunikacji. Dopiero scanmaster reagował w pełni, tylko trzeba było kilkdziesięciu prób, aby cieszyć się komunikatami w ojczystym języku. Wydaje mi się, że to jaki progam zadziała zależy od konkretnego ELMa. Edytowane 22 Listopada 2015 przez sanjarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi