rychu66 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam. Czy ktoś z Was używa silikonowych wkładek do czujnika deszczu, a jeśli tak, to jak się spisują, czy czujnik tak samo reaguje jak z żelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Ja użyłem pastę silikonową izolującą N, 3mc. jest ok, mała tubka wystarcza, koszt ok. 4zł, do nabycia w elektronicznych sklepach. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu66 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) No to już jest konkretne rozwiązanie. Ciekawe na jak długo taka pasta wystarczy, czy będzie w jakiś sposób odparowywać lub ulatniać się? Jak długo już masz tą pastę? Ja rozważałem kupno na znanym portalu za 37 zł (+ koszt przesyłki) wspomnianej silikonowej płytki, ale lepiej zapytać, czy ktoś to używa i jak się sprawuje. Na pewno tańszym rozwiązaniem jest ta pasta, tylko czy wytrzyma z rok lub dwa? Edytowane 3 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Jak byś miał dostęp to sprawdzi się żel używany do izolacji połączeń kabli telefonicznych, a tą pastę n to zastosowałem bo akurat miałem, leżała ze 3-4 lata, pod tranzystorami nie wysycha, nie wiadomo tylko czy nie straci na przejrzystości. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi