oscar1124 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Witam wszystkich . Pomocy , mam Meganke 2,0 16 v z automatyczną skrzynia biegów DP0 z 2004 r. Mam taki problem dopóki auto się nie rozgrzeję to jeździ i przełącza biegi tak jak powinno tak około po 30 min intensywnej jazdy zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Auto traci moc nie chce przełączać biegów tak jakby się dusiło i wtedy zaczyna coś walić w silniku albo skrzyni albo wał sam nie wiem zatrzymuję się gaszę i zapalam z powrotem i jest ok na około 30 min nie ma błędów w kompie mechanicy podejrzewają skrzynie biegów - ale jak by była skrzynia to by jeździła cały czas źle a nie raz tak raz nie. Proszę odpiszcie nikt nie może mi powiedzieć o co chodzi . Pozdrawiam to mój adres [email protected] Regulamin pkt.5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 21 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Na początek sprawdź poziom oleju w skrzyni oraz jego stan (czy nie śmierdzi spalenizną, jest klarowny). Po 30 minutach jazdy skrzynia jest całkowicie rozgrzana i może dochodzić do jej przegrzewania. Nie wiem, jaka jest budowa automatu w tym aucie, ale jeżeli jest chłodnica oleju (skrzyni biegów) warto sprawdzić, czy nie jest ona zamulona, przez co nie chłodzi oleju. Najlepiej jest ją (jeżeli jest obecna w aucie) profilaktycznie przeczyścić (są środki do tego) i zastanowić się nad wymianą oleju i filtra w skrzyni. Edytowane 22 Czerwca 2014 przez Kreciq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi