Pinki72 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Witam Mam szybkie pytanie, może mi ktoś powiedzieć gdzie znajduje się rezystor dmuchawy w Renault Megane I ph II z klimą z 1999roku 1,6 16V? Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Rezystor znajduje się w podszybiu, po prawej stronie, blisko środka auta. Edytowane 24 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki72 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Chodzi Ci o środek auta? Bo szukałem go z prawej strony za akumulatorem ale nie mam tam nic takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Po stronie kierowcy poszukaj dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Tak wygląda rezystor dmuchawy,z klimatyzacją ,w Megane I phI coupe.Jest w podszybiu ,pod jego środkową częścią ,jest tam kilka wtyczek.Wystaje tylko ta część z dwoma wtyczkami ,reszta jest w plastikowej obudowie nawiewu ,jest przykręcony dwoma wkrętami.Chyba ph 2 ma tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki72 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Wiem jak to wyglada tylko nie wiedziałem w ktorym miejscu się to znajduje :) dziś zerknę czy coś takiego mam w tym miejscu o którym wspominaliście,dam znać. Dodano: 24 cze 2014 - 12:41 Dzisiaj sprawdziłem to ,niestety u mnie nie ma w tym miejscu tego,załączam dwa zdjecia by pokazać co znajduje się u mnie po wyjęciu akumulatora.. Dodano: 25 cze 2014 - 13:40 Może jest ktoś kto wie gdzie mam tego dalej szukać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroliq Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Aby na pewno masz klimę? W ph I z klimą jest tam o wiele więcej okablowania, którego u Ciebie brak (przynajmniej na tych fotach). W ph I rezystor jest jakby pod mechanizmem wycieraczek widocznym na Twoich zdjęciach, a jak się do niego dobrać masz dokładnie opisane tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki72 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Tak napewno mam ph II z klimą :) chyba wiem jakim autem jeżdzę :), może u mnie jest inaczej bo w tym linku który mi podałeś jest meganka z klimą ale z 97r ,mój jest z 1999r po liftingu i mam regulację dmuchawy z 4 stopniowym ustawianiem nawiewu. Edytowane 25 Czerwca 2014 przez Pinki72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekman Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 U mnie jest podobnie, i tak samo w tym miejscu gdzie pokazują fotki też nie mam tego, może ktoś wie gdzie to szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom68 Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 (edytowane) U mnie jest na obudowie wentylatora taki jak opisuje DaRu http://megane.com.pl/topic/31207-nawiew-zdechl/page__st__180 Edit: Aha wg. mnie jest 3 rodzaje : same druty/sprężyny, z tranzystorami, i taki jak podałem w linku. Edit:I dwa (chyba) miejsca montażu : pod silnikiem wycieraczek lub na obudowie wentylatora ( widać po zdemontowaniu podszybia) Edytowane 11 Lipca 2014 przez tom68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekman Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 U mnie niestety nie ma tego w tym miejscu i niewiem gdzie tego szukać,może ktoś miał to w innym miejscu? Przypomnę jest to meganka I ph II z 1999r 1,6 16V z klimą,sprowadzony z niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpioniks Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 A nie jest czasem gdzieś OBOK dmuchawy. Ja mam ten rezystor w miejscu obok silniczka wycieraczek, w miejscu gdzie ty nie masz zupełnie nic. Po drugie mam tam dużo kabli jak wspomina Kroliq. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekman Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Witam wszystkich Czy może mi ktoś poiedzieć czy w mojej megance z 1999r po liftingu z klimą 1.6 16v ten rezystor dmuchawy ( dodaję zdjecie)bedzie pasował, pytam bo wentylator u mnie działa na 4 biegu a jeszcze nie wyciągałem tego z mojego auta i niewiem czy bedzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-a-zA-Z0-9... Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 (edytowane) powinien pasować najlepiej sprawdzić wartości rezystorów, lub poszukać wg nr katologowego. radze solidnie przykręcic nowy rezystor i sprawdzic okablowanie i kostki czy nie są zaśniedziałe. ponadto w renault mamy dwóch producentów podzespołów elektroniki siemens i jager,to tez ważne przy doborze odpowiednich części do renówek pzdr Dodano: 18 lut 2017 - 21:30 sagem nie siemens przejęzyczyłem sie sorki Regulamin pkt.5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 19 Lutego 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jony0107 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Odświeżę temat.Też miałem taklą sytuacje megane I 1997 cabrio.Dmuchawa tylko na 4 biegu i w tym roczniku znalazłem ten rezystor dmuchawy pod silniczkiem wycieraczek.Są tam trzy wtyczki jedna jest od właśnie pukającej klapki oczywiście wyciągnięta aby nie było pukania i dwie od rezystora trudno do nich dojść,ale jakoś można sobie z tym poradzić.Trudno tez jest odkręcić rezystor jest on przykręcony na dwie śrubki p trudach jakoś udało mi się odkręcić i wyjąć rezystor.Kolega od razu kazał mi zrobić mostek w miejsce uszkodzonego bezpiecznika termicznego orginalny to 128C.ja wlutowałem 280C. Dmuchawa chodzi jak nowa zmontowane jutro zabieram się za wymianę wiązki elektrycznej z opcjami elektrycznie podnoszony dach, podgrzewane siedzenia i poduszki w siedzeniach może coś napiszę w temacie z wymiany instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi