MEFIU Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 http://otomoto.pl/renault-megane-coupe-C3437001.html cześc mam zamiar nabyc to autko w najblizszym tygodniu i prosze was o rade czy opłaca sie za ta cene zakupic takie auto, sprzedawca twierdzi ze jest bezwypadkowe. a wy jako fachowcy w tej dziedzinie na pierwszy rzut oka stwierdzicie czy czasem te auto nie miało jakiegoś dzwona albo cos takiego. z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 przedni blotnik od strony kierowcy kzywo przylega do progu, maska tez jakos "lewo" lezy [ Dodano: 2008-02-04, 16:25 ] no i klapka wletu paliwa ma inny kolor ale moze ktos ja urwal czy cus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 ma naklejkę PIKURa więc tam szukaj właściciela wygląda na zadbaną, ale brak klimy to duża wada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MEFIU Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 CHŁOPAKI DZIĘKI ZA PORADY ALE CHYBA SKOCZE DO PIETRZAKA Z TYM AUTEM!!! :( Radzę poczytać regulamin forum o czcionce jaką się pisze. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A_D_( Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam Planuje dołączyć do grona posiadaczy Renault Classic o parametrach jak w temacie. Chciałbym jednak przed zakupem usłyszeć fachowe opinie użytkowników tego autka. Na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie, czego się wystrzegać itd. Dodam tylko, że samochód ma zainstalowaną sekwencyjną instalacje gazową. pozdrawiam [multipostowanie również jest zabronione] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Zapodaj jakieś fotki jak już masz upatrzone, to ktoś obglądnie i doradzi tyle co ze zdjęć można wydedukować. Dla pewności zabierasz auto do ASO na przegląd i powiedzą co go boli a co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A_D_( Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Fotek raczej nie dam rady zamieścić bo ich nie posiadam:/ Auto stoi w komisie więc linka do stronki internetowej też nie podam bo takiej nie ma. No ale ogólnie wydaje się wporządku: z tego co oglądałem to bity nie był, lakier oryginalny, pierwszy właściciel i pełna książka serwisowa. Także co do jego stanu technicznego zastrzeżeń być nie powinno. Chodzi mi raczej o jakieś uwagi dotyczące ogólnie tych modeli: co z niezawodnością, elektryką, jak prezentuje się silnik 1,6 16V na tle innych jednostek napędowych. No i jak drogie są naprawy jeśli coś już jednak nawali? PS: Sorki z zamieszaniem jakie spowodowało zamieszczenie mojego postu w niestosownym dziale... no ale na usprawiedliwienie dodam, że to moje pierwsze posty... no a do tego jeszcze te emocje z zakupem auta:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 prezentuje się silnik 1,6 16V jak dla mnie swietnie, bardzo elastyczna jednostka, tylko rozrzad do wymiany co 90tysiecy a nie 120, srednie spalanie w miescie 9-9,5 litra (9,4 w katalogu) na trasie rowniez standard czyli ok 6-7 litrow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A_D_( Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Hmm... o silniku faktycznie często słyszałem pozytywne opinie :( Niestety podobno gorzej jest z elektryką. Ponoć zdarzyć się może, że jakaś kontrolka zapali się sama z siebie, a potem bez wyraźnej przyczyny zgaśnie... miał ktoś takie problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldii77 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Hej Hmm, można polemizować...Przede wszystkim wydaje się że auto kupujemy takie jakie się nam podoba.Naturalnie ze pojawiają się rózne problemy ale to nie tylko w Reno-spójrz na inne fora np.VW-na-sam z ciekawości patrzyłem czy oni tam z nudów i braków problemów mają o czym gadać!Z elektroniką róznie bywa; zresztą to i tak podwykonawcy chyba dostarczają podzespoły.Wiadomo ze te roczniki mają juz spore przebiegi ale mogą się zdarzyć i zdarzają się rarytasy; sam mam juz 4latka i dopiero 42kkm bo mam służbowego i moge jezdzic za darmo ale szkoda sprzedawać.Więc powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Niestety podobno gorzej jest z elektryką patrz na forum, a duzo info znajdziesz nt spisywania sie meganek. jezlei chodzi o kwestie awaryjnosci to aut pozbawionych problemow technicznych po prostu nie ma, poczynajac od mazdy a konczac na alfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A_D_( Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Rozumiem... zgodnie ze starą prawdą nic nie jest doskonałe tak i tu nie ma aut idealnych. Mam jeszcze tylko pytanie odnosnie serwisu. Jak się prezentuje na tle innych marek? No i jak prezentują się ceny części zamiennych w stosunku do innych aut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 jezlei chodzi o kwestie awaryjnosci to aut pozbawionych problemow technicznych po prostu nie ma, poczynajac od mazdy a konczac na alfie Moje Tico 8lat, 120k przebiegu i tylko wymiana zuzywajacych sie elementow (klocki, olej, teraz pompa paliwa chyba juz konczy zywot), zawieszenie nadal OK pomimo ciaglej jazdy po lokalnych dziurach... jak czytam o naprawach zawieszenia i innych rzeczy po np. 50k to odechciewa mi sie zakupu "nowoczenego auta" :-? ...ale Grandtoura musze kupic 8-) PS. 5.0l/100km przy 120-140km/h za to go lubie :( Sorry za offtopa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi