gilusc Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 (edytowane) Witam. Właśnie jestem po wymianie belki z czterodrążkowej na rurowa. Jeśli ktoś potrzebowalby rady , wiedzy , porady służe pomocą. Męczyłem temat bardzo długo , obejrzałem nie jedną belkę , więc jeśli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości zapraszam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Edytowane 15 Lipca 2014 przez gilusc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Dlaczego wymieniłeś na rurową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilusc Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 (edytowane) Z racji dostepnosci w woj. Śląskim. Wszyscy ktorzy juz mieli czterodrążkowa spiewali 500 - 700 zl, wiec juz bym wolal zregenerowac swoja i powymieniac popekane drazki. A tak na rynku jest ogrom rurowych, tylko wybrac trzeba dobrze. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 16 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalboy92 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Trzeba robić jakieś przeróbki? Mam u siebie 4 drążkową i na oku do kupienia rurową. Wszędzie dzwoniłem to nigdzie nie mają, a rurowych jest cała masa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilusc Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Samej belki nie przerabiasz. Ja przekładałem bębny , absy , linki ręcznego. Po tym po prostu ją przykręciłem, odpowietrzyłem i jazda. Prosta sprawa w dodatku prócz odpowietrzenia wszystko wykonałem sam, więc wiem że jest to do zrobienia. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 mam dwie belki 4-drążkowe z megany coupe F7R - czyli najsztywniejsze. Obie sprawne, kupione były jako dawcy tarcz, zacisków itp. Gdyby ktoś był zainteresowany to chętnie się ich pozbędę z garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz1476 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 A jesteś w stanie powiedzieć od których modeli może pasować belka do megany w kombi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 z kombiakiem jest problem - albo kupić używkę od kombi, albo regenerować. Nie jestem w stanie powiedzieć, czy można przełożyć same drążki od zwykłej megany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) jest TEMAT Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz1476 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 A jesteś w stanie powiedzieć od których modeli może pasować belka do megany w kombi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalboy92 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Belka do kombi musi być od kombi... :/ z tego co już wygooglowłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu4 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Witam, mam megankę 1,4 16V 1999r, czytając post prawdopodobnie w mojej wersji jest belka z czterema drążkami i jest możliwość podmiany na tzw. rurową??. Co to jest i czym się różni od wersji z drążkami i jak jest z trwałością, i jaka różnica w eksploatacji... kurde troche dużo tych niewiadomych ale grunt mi się pali pod nogami, za dwa tygodnie koniec wakacji a samochód w rozsypce.. córka się nie ucieszy za pomoc z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalboy92 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Witaj, też miałem belkę czterodrążkową. Szukałem tych belek w okolicy ale bez rezultatu - były te rurowe tylko. Uzgodniłem tylko z mechanikiem i podjął sie wymiany na rurową. Z tego co mówił to mocowania są takie same, tylko czujnik ABS mi przekładał bo moja belka była bez ABS. Co do właściwości jezdnych nie czuję różnicy żadnej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilusc Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 jasiu4 od kiedy w silnikach 1.4 montowane byly czterodrążkowe , pierwsze słysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu4 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 cięcie Ja osobiście pojęcia nie mam co siedzi u mnie w Renówce. Próbuję trochę dopomóc mechanikowi w pozyskaniu tego elementu. Za chwilę będę miał fotkę to prześlę. Usterki odnośnie belki pojawiały się w trzech etapach w odstępie tygodnia. Dwa porządne strzały .. dosłownie trzaski jakby opona pękła i autko przysiadło dobre 2cm , po tygodniu na działce jak cięcie to sąsiedzi obok zareagowali na hałas.. mi się wydaje że te drążki musiały taki hałas robić. Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Dodano: 16 sie 2014 - 15:06 fotki belki dostałem od mechanika może coś rozjaśni temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi