Dino87 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Przyszedł mi do głowy taki pomysł, jeśli głupi to przepraszam. :( Ale do rzeczy: proponuję, aby dla każdego modelu był stworzony temat taki jak ten (albo chociaż rozgraniczenie na megane/scenic I i II), w którym będziemy mogli napisać, po jakim czasie i przebiegu nastąpiła jakaś awaria. Oczywiście nie chodzi mi o to, żeby pisać coś w stylu "po 10 latach żarówka w bagażniku się spaliła". Tylko o rzeczy które: 1. Jeśli sprawdzone/wymienione wcześniej mogą zaoszczędzić pieniądze lub nieprzyjemności. 2. Mogą zagrozić bezpieczeństwu. Proponuję żeby pisać tak: CZĘŚĆ KTÓRA NAWALIŁA, po jakim czasie, przebieg auta w momencie awarii. Krótki opis, koszty, itd. Po tym trochę przydługim wstępie rozpocznę: OKŁADZINY TYLNYCH HAMULCÓW, 8 lat, 127 tysięcy kilometrów. Nie przypilnowałem mechaników na przeglądzie, żeby to sprawdzili, jakoś wyleciało mi to z głowy. Skończyło się na tym, że w czasie jazdy zablokowało się jedno koło z tyłu. Przy większej prędkości / śliskiej nawierzchni to wiecie jak to się może skończyć. Naprawa w serwisie podchodzi pod 2000 pln (praktycznie całe tylne hamulce nowe) + laweta. Jeśli zły pomysł, to proszę admina, żeby mi napisał pm, o tym że głupi jestem i wyrzucił temat do kosza. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzibziak Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Hmm trochę niedokładne dane podałeś dotyczące tych okładzin, przebieg powienien być z dokładnością co najmniej do 1km, pominąłeś także warunki atmosferyczne i fazę księżyca podczas zakupu samochodu. To i ja dodam coś od siebie, może później stworzymy z tego nowy temat (koniecznie, przecież to forum Renault): Mercedes 124 300D po 846km skończyło się paliwo, stało się to podczas średniej aktywności plam na słońcu i dużym wpływie wyżu znad Rosji. Napisz do DEKRY, tam cię zrozumieją :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Temat zamknięty :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi