leniuchy Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Witam! Mam 2 pytania bo szukałem na forum i nie znalazłem tego, albo za słabo szukałem! Pytanie pierwsze to o co chodzi z tym komunikatem (brak komunikatów w pamięci) po włączeniu funkcji automatycznych świateł :blink:. Pytanie drugie to podczas jazdy, a dokładniej podczas skrętu w prawo i redukcji biegu na 2 rozległ się głośny dźwięk i zapaliła się kontrolka stop ale dosłownie po sekundzie może dwóch zgasła i dźwięk po za tym wszystko było ok. Wróciłem do domu i nic się więcej nie działo!!! Czy może to być jeden z tak zwanych humorków szczeniaczka przy wysokich temp. powietrza na zewnątrz!!! :unsure: Edytowane 20 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 1) 1,9 cdti - nie było takich silników w SC 2) brak komunikatów to... brak komunikatów. czyli wszystko OK 3) kontrolka STOP mogła się zaświecić, bo może za mocno zredukowałeś (za duża prędkość na ten bieg) i mógł alternator dać znać 4) Czy może to być jeden z tak zwanych humorków szczeniaczka przy wysokich temp. powietrza na zewnątrz!!! - nie ma takiego czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniuchy Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) Miałem na myśli to że elektronika w naszych autach czasami głupieje sama od siebie. A nie znasz odpowiedzi na pytanie dotyczące tego komunikatu co się wyświetla przy światłach, chodziło mi bardziej o to czy to działa jak są włączone auto czy nie ma różnicy? Edytowane 21 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) jak światła masz w trubie AUTO to się wyświetla to, co pisałeś w pierwszym poście, czyli brak komunikatów NO MESSAGE. jak swiatła masz wyłączone w trybie automatu to pisze coś w stylu AUTOMATIC LIGHT DISABLED. P.S. proponuję mocno poczytać instrukcję do pojazdu Edytowane 21 Lipca 2014 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniuchy Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Mam, ale te instrukcję pisał chyba nawalony gość! Miałem wcześnie astrę I, i tam instrukcja była bardziej przyjazna!! Do wszystkiego w sumie idzie się przyzwyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 auto jest mocno skomlikowane elektronicznie (choćby CAN) więc warto z 5x przeczytać, żeby wiedzieć ile ciekawych rzeczy jest w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 podczas jazdy, a dokładniej podczas skrętu w prawo i redukcji biegu na 2 rozległ się głośny dźwięk i zapaliła się kontrolka stop ale dosłownie po sekundzie może dwóch zgasła i dźwięk po za tym wszystko było ok Sprawdź poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku na pompie hamulcowej Jest on pobierany do wysprzęglika sprzęgła, a zapewne miałeś je wciśnięte, do tego hamowanie i zapewne przechył auta w zakręcie.. Jak będzie niski poziom i nim dolejesz, to jeszcze sprawdź grubość klocków hamulcowych. Takie zachowanie w podobnych okolicznościach, to pierwszy sygnał, że klocki powoli zamieniają się w żyletki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi