michalpl18 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Witam. Mam taki problem meganka dymi powyżej 3 tysięcy obrotów i słabo ciągnie, żaden błąd się nie wyświetla możecie coś doradzić? Na clipie jeszcze nie byłem. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 23 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 jaki filtr paliwa i samo paliwo? może coś kiepskiego zatankowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikah Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Siemka, EGR do czyszczenia, ew. zablokowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamoSk Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Jeździsz głownie po mieście? Jeżeli tak to pewnie EGR. Trzeba przejechać kilkanaście kilometrów na wysokich obrotach to EGR powinien się przeczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 g... prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecPC Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 A może tak wtryski? Co wy manie z tym EGR - wiem że on daje dymienie na czarno ale nie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marches Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) Osobiście miałem podobnie około roku temu, zmieniłem filtr paliwa, zalałem pod korek Verve (wątpię żeby było najlepsze dla dci, ale nie mam w okolicy nic lepszego), poszalałem z 200km i jak by było dużo lepiej. Edytowane 16 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riki23 Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Witam. Mam podobnu problem. 1,5 86 km dymi podczas dodawania gazu. Często podczas dodawania gazu zostawia za sobą czarnego bąka na postoju przy gazowaniu również. Oleju nie bierze, spadku mocy nie zauważyłem. Ma przeleciane tyle co w profilu. Wlac dodatek do czyszczenia wtrysków?? Co myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 jak spalanie? może wtryski do roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riki23 Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Spalanie w trybie mieszkanym 4,6 / 100 k. Pod clipem wyszło że wtryski dwa sa zużyte w 35% pozostałe w 25%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 IMHO: 1) zaślepiłbym EGR - na pewno zmniejszy się kopcenie 2) dolewałbym do paliwa olej 2T - trochę uszczelni i poprawi smarowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riki23 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Hmmm no ma to sens. A jaki lejesz olej??? Czy przy przebiegu 230 tyś 5W40 ELF jest jeszcze właściwy??? Brak wycieków ani zżerania oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 czy ma sens? mój ma nakręcone ponad 335 kkm i od ponad 100 kkm na półsyntetyku i prawie od zawsze u mnie do paliwa leję olej 2T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riki23 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) ok ok. A co z tym olejem silnikowym??? Jak nie bierze to lać syntetyk?? Edytowane 22 Września 2014 przez riki23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 jak oleju nie pali zbyt dużo, to bym nie zmieniał. u mnie bierze 1 litr na 10 kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi