riki23 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 No i git. Ja to się boje tych wtrysków. Jak u Ciebie z wtryskami?? Lałeś może STP?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) ale co się boisz? IMHO zrobili trochę z igły widły. te silniki 1,5 dCi pracują nie tylko w Meganach i SC. pracują w zdecydowanej większości dostawczaków i w znakomitej większości jeżdżą bez problemów. przecież na forach i w ASO nie pojawiają się ludzie, którzy NIE MAJĄ problemów z silnikami, tylko ci, co je MAJĄ. ja uważam, że oni są w zdecydowanej mniejszości. ja nie chcę powiedzieć, że nie ma problemów z pompami i wtryskami w tych silnikach, tylko, że nie na taka skalę, jak się to przedstawia. od ponad 100 kkm: nie leję: - żadnych środków oczyszczających do paliwa (w tym STP) - paliwa z ORLENa - paliwa wzbogacanego o super hiper właściwościach leję: - w okresie jesienno-zimowym XERAMIC przeciw parafinie - do każdego tankowania 200 ml oleju 2T (przed tankowaniem) - zwykłe paliwo z "dobrych" stacji - najpierw BP a teraz SHELL (bo mam blisko i mają bardzo dobre ceny) aktualnie tankuję 2x w miesiącu, średnio przejeżdżam na baku ok. 1100 km w jeździe miejsko-wiejskiej. Edytowane 22 Września 2014 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi