e0n Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Witam, jestem przed zakupem pierwszego swojego auta i nie mam zbytnio doświadczenia w tej dziedzinie, dlatego też zwracam się z pytaniem do was. Znalazłem dwie oferty które pokazują mniej wiecej czego szukam. 1.6 benz oraz 1.4 benz. Czytając różne opinie przenonany jestem bardziej na wybór benzyny z racji na mniejszą awaryjność. Fajnie by było gdybyście napisali co sadzicie o tych autach, które byście wybrali, a może doradzicie jeszcze coś innego. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Jak miałbym wybierać to benzynowy silnik 1,6 16V mniej pali niż 1,4 16V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e0n Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Dzięki, też już to słyszałem że bedzie mniej palił 1.6, tylko jaka to jest różnica czy ktoś wie? Pozatym przyjżyjcie się tym ofertom i napiszcie co sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Tutaj znajdziesz odpowiedź ile palą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 1.6 - wadliwe KZFR przed liftingiem, jak nie było wymieniane to będzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e0n Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Czyli tak z dotychczas: 1.6 16v (minusem jest KZFR, który zresztą słyszałem, że należy wymienić przy 3cim pasku rozrządu ... ?) 1.6 16 (plus jako mniejsze spalanie) btw, co sądzicie o przebiegu auta 1.4 16v to jest 83 tyś. po rozmowie ze sprzedającym dowiedziałem się, że sam był zdziwiony ... :) niemniej jednak mówi że przebieg jest potwierdzony w dokumentach, czy jest to możliwe żeby sfałszować ów dokumenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 czy jest to możliwe żeby sfałszować ów dokumenty A na ile chcesz mieć ustawiony licznik i podbitą książkę serwisową?? Wszystko idzie sfałszować. Nie chce Ciebie martwić ale meganka 1,4 16V powinna mieć wszystkie plastiki pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e0n Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Wydaję się to być cenną uwagą, nie martwić ale ostrzec i dobrze bo niestety nie wiem jak powinien wyglądać ten samochód pod maską. Dodano: 06 sie 2014 - 20:31 A zwróćcie uwagę na przerwy wokół maski w moldeu 1.6 16v nie wydaja wam się podejrzane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi