marta0812 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Witam, od 2 lat jeżdże Renault Megane II, miałam problemy z olejem- tzn silnik wciągał olej i żaden mechanik nie mógł dojśc dlaczego, po ostatniej wizycie u mechanika olej już nie ubywa więc jest ok. Olej niedawno był wymieniany. Samochodem jeżdżę raczej mało- do pracy i z powrotem. Od kilku dni wyświetla mi się na komputerze komunikat: Olie Verversen binnenkort- przetłumaczyłam to i oznacza to, że niedługo trzeba wymienić olej i teraz moje pytanie: czy to możliwe, po przejechaniu jakieś tam ilości km komputer automatycznie wyświetla taki komunikat, pomimo tego, że olej był niedawno wymieniany? Czy znowu coś się tam dzieje złego z tym olejem o czym informuje mnie komputer? pozdrawiam i dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Po wymianie oleju trzeba zresetować inspekcję olejową, masz to w liczniku, tzn. klikasz przyciskiem prawej manetki aż będzie pokazywał ile km do wymiany lub komunikat o wymianie przytrzymujesz aż się zresetuje. Domyślnie jest 30kkm i 12mies. Widocznie nie było to zrobione i dlatego wyskoczył komunikat. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez kaag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi