qbek_1992 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam. Ostatnio bawiłem się z moją MEG i zmieniałem podświetlenie liczników. Wszystko ładnie pięknie polutowane itp. Złożyłem wszystko w całość i teraz moje wskazówki oszalały;/ niestety nie mam pojęcia jak to naprawić, a na forum też nie znalazłem takiego tematu. Ma ktoś na to jakiś pomysł? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez qbek_1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SURViR Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Nie wiem, ale wydaje mi się, że w liczniku są zwykłe żarówki a ty wymieniłeś je na diody tak? Możesz jakoś przybliżyć co się dzieje mówiąc, że twoje wskazówki oszalały wiele mi do myślenia nie dajesz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Nie wiem, ale wydaje mi się, że w liczniku są zwykłe żarówki a ty wymieniłeś je na diody tak? W megankach II są diody Smd zamiast żarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SURViR Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 A co z objawami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbek_1992 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Tak jak mówi aston są tam diody SMD ale nie o tym mowa :) Chodzi o to, że wskazówki pokazują zupełnie coś innego niż się dzieje. Przykład: wskazówka od obrotomierza skacze jak jej się podoba. Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SURViR Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Ouu nie ciekawie - a rozumiem, że pewny jesteś, że nic tan nie naruszyłeś, żadnego lutu ani nic? Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbek_1992 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie ma takiej opcji bo wskazówki, jakby na iglicy, więc do nich nawet się nie zbliżasz przy lutowaniu Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 A co się dzieje podczas testu zegarów?? Może coś nie styka przy silniczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbek_1992 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) a testu zegarów nie wykonywałem. Dodano: 15 sie 2014 - 13:26 Czy test zegarów powinienem zrobić w ten sposób: prawy przycisk przy kierownicy + przycisk start przez kilka sekund + hamulec? I jak powinny zachować się wskazówki? Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Powinny tak pracować jak na filmie pokazano . Jak będzie inaczej to popsułeś silniczki lub zasilanie do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbek_1992 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 a czy da się to w jakiś sposób naprawić jeśli będą zachowywać się inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SURViR Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Raczej nie - a sprawdziłeś co robią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbek_1992 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 jutro wszystko złoże w całość i to sprawdze. a jeśli kupie inny licznik i chciałbym do niego założyć tą płytkę która ma zmienione podświetlenie to jak to zrobić żeby wskazówki znów nie oszalały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SURViR Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Sczerze powiedziawszy to nie mam pojecia - mozesz mi zrobić jakąś dokumentację foto, żebym mógł to jakoś ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi