Skocz do zawartości

karta zapasowa z hf

Rekomendowane odpowiedzi

no wiesz - za brak porządku odpowiada właściciel, a nie karta :)

Nie uchylam się od odpowiedzialności, ale chciałem zwrócić uwagę że przy dwóch kartach HF jest zwiększone ryzyko zgubienia.

nie mniej jednak - nadal nie wiemy, jak to możliwe, że można zamknąć kartę w środku :)

Teraz już wiesz, trzeba to zrobić dokładnie tak jak to zrobiłeś.

Przypomnij sobie gdzie ta karta była, jak głęboko zakopana w bagaż i odtwórz te warunki czy sytuacja się powtórzy.

Edytowane przez gojgien

Z tego co sobie przypominam to kiedyś miałem podobną sytuację. Jedną kartę miała żona w torebce i pozostała w aucie, a ja z drugą kartą, wyjętą z czytnika wysiadłem i auto z tej karty można było normalnie zamknąć.

Można też zamknąć auto przyciskami z karty wyjętej z czytnika, nadal siedząc w aucie, mając ją w ręce.

W ten sposób można nawet dwuklikiem szyby pozamykać.

A otwierając drzwi kierowcy odbezpiecza się tylko jeden zamek, właśnie w tych drzwiach.

Nie można natomiast zamknąć z karty z zewnątrz jak druga karta, nawet bez baterii jest w slocie.

To akurat przed chwilą sprawdzałem. Nie mogę jednak sprawdzić tak jak to u Ciebie było, bo w jednej z kart, tej zapasowej, mam całkowicie padniętą baterię i karta ta jest jedynie prze czytnik widziana. Przy wyciągnięciu tej padniętej baterii jest identycznie.

Przy wyciągnięciu i tej sprawnej baterii obydwie są martwe z przycisków i HF, każdą jednak można wcześniej otwarte auto odpalić.

dodano 27.08.

Dokupiłem nową baterię do rezerwowej karty i pozostawiając ją w otwartym aucie, poza slotem ale tak by była widoczna dla anten wewnętrznych, można ją zamknąć w środku z przycisków drugiej sprawnej karty widzianej przez anteny zewnętrzne.

Niniejszym potwierdzam sytuację opisaną wcześniej przez kol. mrarek

Edytowane przez gojgien