BartekSz Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Witam, mam pytanie czy można zmienić zwykłe wsteczne lusterko wewnętrzne na fotochromatyczne. Pytanie dotyczy Scenica III 2013 TomTom Edition. W poprzednim modelu miałem takie a teraz podczas jazdy nocą mi go brakuje, zamierzam kupić używane. Jakie warunki muszą być spełnione żeby je wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Wymienic lusterko jak nie bedzie instalacji to pociągnąć kabelek od lampki sufitowej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Dzięki za wiadomość ale mam pytanie jak otworzyć tę plastikową puszkę (obudowę lusterka) a by zajrzeć do instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Rozciąga się obudowę do góry i na dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Mam jeszcze jedno pytanie czy do scenica 3 pasuje lusterko z scenica 2?? na Allegro jest ich dużo a do 3 nie ma wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Masz scenica z 2013r czyli poliftowy w nim jest inaczej ukształtowane lusterko, chyba że znajdziesz lusterko z obudową i wtedy będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki za podpowiedzi. Podsumowując musiałbym zmienić całe mocowanie (puszkę) ScII bo samo lusterko zdjęte może nie pasować??? A czy w przypadku kupna samego lusterka bez puszki(jak tutaj) można je zamontować?. Najbezpieczniej kupić kompletne z ScIII może takie ScIII. Wygląda tak jakby było wyjęte z popowodziowego auta. A jak mogę czy jest sprawne?? Nie mam pewności czy moja instalacja lusterka jest podłączona, czy miernikiem jestem w stanie to ocenić? Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Jak pisałem SIII po lifie jest innaczej ukształtowane mocowanie i nie pasuje obudowa \ Jak jest kostka do lusterka tu musi być na niej 12V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Cinas_, a do mojego scenica III (phI) jakie lusterko podejdzie? Jak wspomniał kolega powyżej jest sporo lusterek od Lagun II, Meganek II, ale do Sceniców III nie ma wcale... Mowa oczywiście o lusterku fotochromatycznym z obudową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Od SII powinno podejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpepe Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Panowie do megane 3 2011r od czego szukać lusterka oprócz oczywiście dedykowanego do meganek? któraś: laguna? clio? fluence? scenic? obecnie mam zwykłe lusterko nie wiem jak mocowane do szyby mam nadzieje, że nie klejone na stałe. Dodatkowo jeszcze jedna sprawa zainstalowałem głośnomówiący i nie wyciąłem jeszcze dziury w podsufitce może lepiej będzie umieścić mikrofon w lusterku? bo widzę, że niektóre obudowy lusterka mają wycięcia coś na zasadzie kratki być może pod czujnik od klimy albo własnie jest to pod mikrofon? I jeszcze zapytam o lampkę w podsufitce w mojej wersji jest ta najprostsza czy zmieniając od wyższej wersji na taką z osobnym oświetleniem pasażera i kierowcy podejdzie ona do mojej instalacji i czy otwór w podsufitce jest taki sam. Dodano: 02 mar 2015 - 20:37 sprawa lampki ogarnięta kupiona wymieniona ...pasuje... jeszcze sprawa lusterka Edytowane 2 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Cinas_, a do mojego scenica III (phI) jakie lusterko podejdzie? Jak wspomniał kolega powyżej jest sporo lusterek od Lagun II, Meganek II, ale do Sceniców III nie ma wcale... Mowa oczywiście o lusterku fotochromatycznym z obudową. Z ciekawości spytam, czy zmieniłeś? Szukam teraz dla siebie SCIII i wszystkie SCIII PhI z tymi zwykłymi lusterkami... nie robili fotochromów czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklasty Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ja zmieniałem...pasuje "prawie" plug&play. A prawie dlatego, że w uchwycie oryginalnego lustra nie ma dziury do przepuszczenia kabelka - trza było wiercić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Szarpię się z tą obudową i niejak nie można ściągnąć. cinas_ napisał 27 sierpień 2014 - 08:19: Rozciąga się obudowę do góry i na dół To jest na jakichś zatrzaskach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Musi iść ściśnij lekko po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi