bolanty Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Jak włożę karę to wszystkie kontrolki zapalają się, naciskam start i nagle wszystko gaśnie, a rozrusznik nie kręci, akumulator OK, sprzęgło wciśnięte z wciśniętym hamulcem to samo. Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psotek28 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Możesz opisać więcej szczegółów co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Sprawdź czy dobrze klemy dokręcone na aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolanty Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 tak jak pisałem aku OK jego podłączenie też ,klemy czyste.Chciałem dodać ,że po kilku kilkunastu razach zaskakuje i to całkiem żwawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 A ja tak miałem 3 razy, za każdym razem aku. Może Twój się "spamiętał", ale miałbym na uwadze wydatek w niedalekiej przyszłości (idzie zima i -'C) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arteek Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 A o to może być, jak po wciśnięciu start (system HF) słychać takie głośne chrobotanie (nie jest to dźwięk pracującego rozrusznika raczej) ale samochód nie odpala. Po kilku wciśnięciach w końcu "załapuje" i samochód odpala normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolanty Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) W ogóle nie idzie sygnał na rozrusznik aby kręcił .To wyłączenie kontrolek to jakby odrzucenie polecenia ,a nie siadanie z powodu akumulatora lub styków .Kontrolka hamulca pomocniczego zawsze świeci nie wyłącza się .Po kilku lub kilkunastu razach w końcu zapala i to bardzo energicznie.Czy jest tam przekaźnik prądu na bendix ?może on? Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez Tomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 IMHO maska w górę i posprawdzaj wszystkie połączenia elektryczne + mechaniczne (masy, złącza śrubowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Jak włożę karę to wszystkie kontrolki zapalają się, naciskam start i nagle wszystko gaśnie, a rozrusznik nie kręci, akumulator OK, To podczas próby odpalenia niech druga osoba sprawdzi napięcie na klemach akumulatora i jak spada poniżej 10V to albo do ładowania albo jak ma powyżej 3-4lat do wymiany. Miałem podobnie jak Ty ze swoim akumulatorem jak było ciepło to odpalał całkiem całkiem. Czasem podczas próby odpalenia zawieszał się rozrusznik i po 2 sekundach startował. Aż pewnego dnia w styczniu najadłem się strachu bo zgasło wszystko i dopiero po 5-10 sekundach zaskoczył rozrusznik. Po wyjęciu akumulatora do ładowania okazało się, że nie przyjmuje napięcia z prostownika. A zabawa z akumulatorem trwała około roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 cholerka... mój niedawno skończył 6 lat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi