flesz072 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Dwa miesiące temu założyłem gaz po tygodniu auto zaczeło pracować na 3 tłoki ale jej przeszło.Dwa tygodnie temu podczas jazdy silnik zaczoł znów palić na trzy tłoki. Okazało sie ze gniazdo zaworowe sie wypaliło i wpadło do cylindra i uszkodził 4 zawory .Na tłoku też były małe slady styku tego luźnego gniazda co wpadło do niego .Głowica poszła do regeneracji.Po cały remoncie wszystko jest ok silnik w miare równo pracuje prócz tego że jak odpalam rano cos w nim stuka do rozgrzania i zastanawiam sie co to, dodam że przed remontem nic takiego nie było czekam pilnie na odpowiedz Dodano: 07 wrz 2014 - 21:13 panowie doradźcie coś Edytowane 4 Września 2014 przez flesz072 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 A jak ze sprężaniem i pierścieniami tłokowymi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Może nie został spuszczony olej z pneumatycznych kasowa czy luzów zaworowych, lub "cymbał" potraktował je w imadle i zniszczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flesz072 Opublikowano 10 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 (edytowane) dzis byłem na pomiarze cisnienia i wygląda tak 1cyl.-13 ,2cyl-12 ,3cyl-10 ,4cyl-13 i ten z niskim cisnieniem to jest własnie ten co miał wymienione wszystkie zawory bo były pogiete. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 10 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 A jak druga próba pomiaru ciśnienia z olejem w cylindrach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flesz072 Opublikowano 10 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 (edytowane) no tego nie robił Dodano: 10 wrz 2014 - 21:27 sorki dzwoniłem do niego i po wlaniu oleju było to samo Edytowane 10 Września 2014 przez flesz072 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Czyli głowica do roboty jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flesz072 Opublikowano 11 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 no to pieknie mi zrobili remont głowicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi