Pawel Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Zaktualizowałem dzisiaj i działa. Po zaktualizowaniu map poszedłem do auta i najadłem się niezłego strachu. Nawigacja włączała się i resetowała kilkanaście razy (na zmianę logo TT i klepsydra), aktualizacja zajęła ponad pół godziny. Jednak teraz wszystko już działa jak należy. Na allegro pojawiły się kupony rabatowe 50 zł, które można kupić za 10 zł. W przypadku mapy Europy wychodzi 192-50+10=152 zł, czyli taniej niż zdrapka. Na karcie 4 GB zostało już tylko 300 MB miejsca. Orientuje się ktoś w jaki sposób można przenieść mapy na inną, większą kartę? Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) ZTCW: Robisz kopię mapy na HDD. Wkładasz do navigacji czystą nowa kartę SD (większą). Odpalasz silnik, włączasz navi i po 30 sekundach wyłączasz silnik. Na karcie masz już dane tylko do Twojej navi. Pozostaje przerzucić kopię z HDD na kartę SD. Chyba dobrze to napisałem. Edytowane 23 Czerwca 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 No to u mnie niestety coś nie zadziałało, jutro postaram się zrobić to jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Potwierdzam - kupon zadziałał i znowu mam najnowszą mapę 9.5.0 Po włożeniu karty w czytnik "mieszania" było kilka sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Moja nawi niestety potrzebowała na to niestety ok. pół godziny. Udało mi się w końcu wykonać kopię karty. Wszystko działa jak należy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 (edytowane) Jak wykonywałeś te kopię? Możesz dokładnie opisać? Zrobiłem sobie aktualizację, coś poszło nieteges bo wywaliło błąd. Zrobiłem więc przerzucenie kopii na kartę i wyszło OK. Niestety wyświetlacz pokazuje brak mapy, pomimo, że wszystkie pliki są. Wywaliłem wszystko z karty, włożyłem do navi, odpaliłem silnik na 1 minutę, ale niestety nic nie zapisało na karcie. No i nie mam map (które legalnie zakupiłem) a jutro mam wyjazd na wakacje <_< Ręce opadają... Karta SD coś nie łączy(ła) i dlatego navi jej nie widziało :angry: Edytowane 11 Lipca 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Szybko załatwiłeś sprawę :) Po kolei co zrobiłem: 1. Utworzyłem kopię zapasową z oryginalnej karty. 2. Sformatowałem nową kartę i zaniosłem ją do samochodu. Po włożeniu w slot, włączenie nawigacji i kilka min oczekiwania na utworzenie plików na karcie. 3. Zapasową kartę wrzucamy do czytnika w komputerze, uruchomić TT Home i przywrócić kopię zapasową. Po tej operacji mamy dwie karty z identyczną zawartością :) Pierwsze uruchomienie karty zapasowej z mapą może trwać trochę dłużej niż normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 OK. A jakie pliki wrzucła navi na nowa kartę? BTW - musiałem się szybko uporać, bo za parę godzin jadę i bez sensu zabierać "starą" navi jak w aucie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Niestety nie sprawdziłem, bo po przyniesieniu karty z auta, od razu uruchomiłem TT Home. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi