chipoldo Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Witam, przymierzam się do kupna poniższej Megane. Jako, że wczesniej jeździłem 'niemcami', jest to dla mnie skok w nieznane. Mam do Was kilka pytań i proszę o pomoc. http://versus-gdansk.gratka.pl/ogl/17284231.html#d6e8b9facb6dbf68,12 1. Czy można gdzieś w Trójmieście (okolice Gdańska) zrobić przegląd przed zakupem w rozsądnych cenach ? Najlepiej byłoby pewnie do Renault Zdunek, ale boje się kosztów takiego sprawdzenia (lakier, komputer, ogólna ocena), 2. Proszę o ogólną ocenę auta jeśli dacie radę 3. VIN samochodu wskazał coś dziwnego (rok modelowy 2004) a rocznikowo ten samochód to rok 2009. Czy rok modelowy to wprowadzenie auta do produkcji? 2004, ale Megane III była chyba od 2008? VIN: VF1KZ0ND642378925 4. Czy znacie miejsce gdzie sprawdzą i najlepiej wydrukują mi całą historię serwisu w ASO? 5. Jak wygląda sprawa z dwumasem? Podobno ma od żywotność dłuższą niż w grupach chociażby VW? 6. Oglądałem samochód ale zapomniałem spojrzeć na tylną kanapę o co prosiła mnie żona ;) ...do czego można porównać ilość miejsca w Megane? 7. Czy ktoś może na przykładzie swojego samochodu podać spalanie 1.9 130KM? 8. Szpary. Bardzo często nierówne szpary świadcza o 'biciu'. Jednak czytałem że niektóre Megane potrfaią być słabo złożone już oryginalnie. Bo martwi mnie szpra przy masce. z prawej strony znaczka jest większa, podobnie z tyłu na klapie... ...jeśli uda Wam się odpowiedzieć na wszystkie pytania będę mega wdzięczny, bo to są moje wątpliwości przed zakupem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 (edytowane) Jeśli chcesz pomocy przy ocenie czy auto nadaje się czy nie zapraszam na PW. Versus ogólnie ma dużo auto dobrych ale zdażają zdarzają się też wtopy. Co do VIN nie ma na internecie dobrego dekodera. Megane 3 pordukują od 2008 Historia całą tylko w ASO Na dwumas nie ma reguły w tym w/g mnie musi być już wymieniony, rozrząd też. Megane kombi jest dłuzsza od 5d/3d (okolo 10cm)co za tym idzie z tyłu jest sporo więcej miejsca. Po trójmieście w korkach pali mi 7-7.5 na trasie 5.5-6. Szpary nie równe to niestety minus meganek 3 Tak jak mówiłem chesz oceny czy auto było bite/naprawiane blacharsko-lakierniczo zapraszam na PW. Edytowane 26 Września 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chipoldo Opublikowano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 (edytowane) ok, dzięki, na pewno się na PW odezwę. a czy ktoś jest w stanie powiedzieć jak wygląda żywotność tych silników? Dodano: 21 wrz 2014 - 19:04 Tytan, mam jakieś problemy z wysłaniem PW, podaj namiary swoje jakieś na maila, chyba że Tobie się uda do mnie na PW napisać. [email protected] Edytowane 21 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 już doszło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
automaniak63400 Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Odnośnie historii serwisowej to możesz podjechać z właścicilem do ASO lub napisać do mnie PW - spradzę co kiedy i przy jakim przebiegu było robione. Edytowane 25 Września 2014 przez automaniak63400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Możesz zerknąć mi udało się ustalić ostatni wpis był na około 105tyś :), auto obejrzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi