wojtusqq Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 (edytowane) Witam,mam pytanie . Posiadam Megane 2 z silnikiem 1.9dci i co mnie dziwi jest to silnik o mocy 85kW 115KM. Szperając po sieci nie znalazłem takiej wersji silnikowej.Wszystkie maja 120KM. Może mi to ktoś wytłumaczyć?? Może mam silnik z innego autka, innej marki?? Dodam że rok prod.2004 Pozdrawiam Edytowane 29 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Sztucznie obniżona moc ze względów podatkowych np. na rynek niemiecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtusqq Opublikowano 29 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Czyli mam normalnie 120 KM a w dowodzie 115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Nie. Moc jest fabrycznie w programie obniżona ze 120KM na 115KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtusqq Opublikowano 30 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Czyli gdybyn potrzebował kupić cześci to wszytstko tak jak do 120KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManOfSteel Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Najlepiej jak podjedziesz do kogoś na kompa i sprawdzisz, bo nie koniecznie musisz mieć obniżoną moc, może być po prostu w dowodzie wpisane mniejsze Kw kW jak kolega wyżej napisał, ze względów podatkowych,ubezpieczeniowych i tym podobnych, tak też we Francji robią, bo ja mam też wpisane Kw kW inne, a sprawdzane było na kompie i moc jest 130 KM. Też mam silnik 1.9 dci. Pozdro Edytowane 30 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi