inzDamian Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) Witam, 2 miesiące temu kupiłem Megane II hatchback z 2003 roku i jak na razie jestem zadowolony. Ale mam pewien problem. Otóż podczas jazdy (czasami długotrwałej) z pod maski wydobywa sie "benzynowy zapach". I moje pytanie brzmi co moze byc przyczyną owego zapachu?? Gdybań mam wiele. Czy to wina czujnika położenia wałka rozrządu (wtedy cała zabawa razem z wymianą rozrządu i czujnika wyniosła mnie ok 800 zł w warsztacie sam. a rozrząd był wymieniany w 2010 przy przebiegu ok 72 tys przez poprzedniego własciciela). Obecny przebieg na dzień dzisiejszy to 98 006 km. czy szukać gdzie indziej??Z góry dziękuje za wszelkie opinie Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 13 Października 2014 przez inzDamian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Na początek trzeba posprawdzać wszystkie połączenia paliwowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inzDamian Opublikowano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 tylko,że silnik jest suchy i podczas wymiany oleju silnikowego mechanik sprawdził bak i też był suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Silnik zapala i ładnie pracuje ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inzDamian Opublikowano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) Silnik chodzi jak należny, tylko ten zapach z pod maski, mnie czasami denerwuje bo nawet okna na dłuższą chwile nie mogę mieć otwartego. Edytowane 15 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Sprawdź pochłaniacz par benzyny, czy nie jest przypadkiem uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inzDamian Opublikowano 16 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) Nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego, ale wielkie dzięki, sprawdzę. A powiedz mi jeszcze w którym miejscu ten pochłaniacz par benzyny się znajduje (tak orientacyjnie). Tak na marginesie to ja dopiero zaczynam "przyjaźń" z Renault`em. Edytowane 16 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Tutaj masz zdjęcie gdzie on jest. A znajduje się za silnikiem po stronie rozrządu, przy ścianie grodziowej komory silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inzDamian Opublikowano 16 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) Wielkie dzieki dzięki, w wolnym czasie sobie zobaczę i sprawdzę. Edytowane 16 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi