bordowy Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Witam, po wstawieniu auta do garażu po 3 dniach auto "umarło" Nie da się otworzyć a światełko od immobilajzera świeci cały czas (to pomiędzy zegarami). Auto otworzyłem z kluczyka i nic się nie da dalej zrobić. Pierwsza myśl może akumulator więc podłączyłem prostownik i po włączeniu auto zaczeło szaleć tzn. światła zaczeły mrugać drzwi zamykać to szybko odłączyłem. Odłączyłem na chwilę akumulator i ponownie podpiąłem prostownik znów dyskoteka:( Nie wiem Panowie co robić proszę o pomoc. Silnik 1.9 dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irex Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Podładuj akumulator i włączaj po odłączenu prostownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bordowy Opublikowano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) Cięcie Nigdy tak nie robiłem, jeśli była sytuacja aby podładować akumulator zawsze robiłem to tak jak dzisiaj chciałem i wszystko było OK myślę, że to nie tędy droga. Zastanawia mnie paląca się lampka między zegarami jakby akumulator padł to on też by się nie świeciła. Wygląda to na jakieś zwarcie? Regulamin pkt.5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 19 Października 2014 przez aston76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Skoro aku. ma za mało prądu, to elektronika będzie wariować, naładuj porządnie akumulator i dopiero go podłącz do samochodu. Co do tej diody, to aku. musiałby być totalnie rozładowany, taka żaróweczka nie potrzebuje dużo prądu do świecenia się. Tak że naładuj aku, porządnie lub pożycz sprawny od sąsiada i spróbuj odpalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bordowy Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Akumulator był całkowicie rozładowany. Podładowałem i po podłączeniu auto ożyło nieodpala wyświetla się komunikat lenkradsperre defekt czyli błąd kolumny kierownicy. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki pod maską ale wszystkie są dobre. Auto wogule w ogóle nie kręci. Mogę coś zrobić jeszcze bo inaczej czeka mnie laweta :( Edytowane 20 Października 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 czyli zapewne blokada kierownicy, spróbuj po naciśnięciu przycisku S/S, poruszać kierownicą może blokada puści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bordowy Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Jest jeszcze jedna istotna rzecz mianowicie po otwarciu auta oczywiście zapala się komputer i jakby wszystko było OK ale mruga lampa między zegarami od immobilajzera. Od razu rzuciło mi się w oczy bo jak wszystko było OK to ta lampka po wejściu do auta nie mruga a teraz tak. Edytowane 20 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Jeżeli kolega nie ma HF to lampka od immo mruga do czasu włączenia karty do slotu i wciśnięcia przycisku start/stop. W czasie odpalania zapala się na stałe i po chwili gaśnie. Tak u mnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bordowy Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Mam Hand Free i z tego co kojażę kojarzę to lampka miga jak auto jest zamknięte a jak wchodzisz do auta to już nie miga - a jak jest HF to zapala się komputer pokładowy. Jeśli to ma znaczenie to kierownica jest zablokowana. Edytowane 20 Października 2014 przez bordowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bessop Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Spróbuj odpalić na kablach (pożycz prąd z innego auta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bordowy Opublikowano 21 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Po podłączeniu kabli do innego auta kierownica aut dalej nie odpalało:) Wyciągnąłem z pod maski brązową kostkę przedmuchałem i wsadziłem z powrotem. Start -> kierownica się odblokowała i auto zagadało - komunikat znikł Wszystko wruciło wróciło do normy:) Dzięki wszystkim za pomoc. Temat można zamknąć. Edytowane 21 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi