balba1980 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Witam. Od kilku dni mam taki problem z moją meganką: Podczas parkowania zauważyłem że przygasają mi światła mijania oraz dziwnie chodzi wspomaganie że nazwe to jak po tarce. Problem ten pojawia się po przejechaniu jakiegoś tam odcinka, a nie ma go zaraz po odpaleniu silnika czy podczas jazdy. Dodatkowo po włączeniu świateł kontrolki na desce rozdzielczej świecą dużo słabiej co wcześniej też się nie zdarzało. Renault Megane 2 1,5dci 2003r Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Akumulator do naładowania lub wymiany jeżeli ma więcej niż 4-5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balba1980 Opublikowano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Akumulator ?, auto odpala w miarę normalnie, a później za prąd odpowiada jak się nie mylę alternator. Specjalistom nie jestem :), ale chyba się nie mylę. Choć jak już wyżej pisałem specjalistom nie jestem, a wręcz laikiem wiec może to i ten akumulator, sprawdzę i podzielę się wynikami. Może jeszcze jakieś inne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Ja bym tu radził sprawdzić alternator i regulator napięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinMTC Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 (edytowane) cięcie Jak najbardziej dobry trop. Możesz jeszcze sprawdzic wiązki ze złączami. Możliwe też, że któreś bezpieczniki trochę się przegrzały i styki na nich są przypalone. No i najważniejsze co zrób zaraz po spr. ładowania to połączenia z masą. Lekko nie domaga i masz dyskotekę. Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Nie cytujemy postu w całości odpowiadając bezpośrednio pod nim. damiar Edytowane 24 Października 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balba1980 Opublikowano 25 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Dzięki za podpowiedzi, wszystko po sprawdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpio Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Też tak miałem jak używałem auta w mieście. Odpalanie, 7-10km i gaszenie. Nawet silnik się dobrze nie nagrzał a już go gasiłem. Po trasie 100km wszystko wróciło do normy, akumulator się podładował. Według mnie odpowiadają za to takie dodatki jak światła, które się wyłączają dopiero po otwarciu drzwi a nie po wyłączeniu silnika. Ja czasami muszę zostać chwilę w samochodzie po wyłączeniu np. rozmawiam przez telefon a wyłączenie świateł ręcznie nic nie daje (czujnik zmierzchu) (btw. dlatego wolę rozwiązanie z VAGa gdzie są pozycje 0, pozycyjne, mijania , AUTO). Do tego wspomaganie kierownicy elektryczne a nie hydrauliczne. Też potrzebuje dużo prądu ;) Taki urok tego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balba1980 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Akumulator w domku się ładuje, więc zobaczę co z tego wyniknie. Dodano: 29 paź 2014 - 10:58 Wygląd na to że był to jednak akumulator. Po naładowaniu wszystkie objawy ustąpiły. Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Pozdrawiam. Edytowane 29 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi