angielski12 Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 ale które to przewody :( jak je zidentyfikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 zbacz które przewody wchodzą przez ściane grodziową do kabiny i to będą te od nagrzewnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angielski12 Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 właśnie o to mi chodziło :( dziękówka pasek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki897 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Witam mam problem,a mianowicie wyczyściłem tą nagrzewnice tak jak wszyscy radzili, wszystko spoko tylko jak dam ogrzewanie na szybę to nie leci. Sprawdziłem to i leci na nogi pasażera tam gdzie jest nagrzewnica. I moje pytanie czy muszę to znowu wszystko rozbierać i tam szukać przyczyny czy da się to jakoś obejść :) A i drugie pytanie po podłączeniu tego wszystko nie działa mi podświetlenie zegarów i ogrzewania ( czytałem na forum że to może być wina regulatora jasności czy jakoś tak ale ja takiego nie mam, mam tylko regulacje wysokości świateł). Co robić? Pomocy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati_155 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Witam. Tez tak mialem ze po podlaczeniu nie dzialalo mi podswietlanie ale okazalo sie ze nie podlaczylem jednej wtycznki ktora jest przy regulacji swiatel i tam jest jeszcze wlasnie pokretlo od jasnosci podswietlenia.A moze zle podlaczyles linki i nie otwiera Ci zeby lecialo na szybe ? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balwanekbuli Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Powiedzcie mi czy to ta nagrzewnica do megane 1 ph1 rok 1997 z klimatyzacją? http://moto.allegro.pl/nagrzewnica-renault-megane-i-clio-i-19-i2948551568.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Chodzi ci o nagrzewnice czy parownik bo to 2 różnie sprawy... Parownik: http://allegro.pl/parownik-klimatyzacji-nowy-renault-megane-i-1-i2929384933.html Nagrzewnica : http://allegro.pl/nagrzewnica-renault-19-megane-clio-kangoo-nowa-i2916370918.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balwanekbuli Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Nagrzewnice :) Zaznaczyłem że wersja z klimą bo myślałem, że jest jakaś inna. Ale dzisiaj pokopałem w aucie. Jestem po płukaniu nagrzwnicy pod ciśnieniem bez demontażu. Myślę, że pomogło. Nawet na 6 biegu dmucha porządnie ciepłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf94 Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Ja swoją płukałem pod ciśnieniem woda, trochę wyleciało ale to nie jest jeszcze dobre ogrzewanie. Chce kupić środek do czyszczenia chłodnic, zalać żeby dobrze wyczyściło cały układ razem z nagrzewnicą. Jaki środek polecacie ? Będę go potrzebował gdzieś z 4 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Będę go potrzebował gdzieś z 4 l. Po co tyle? Takie środki sprzedawane są w małych opakowaniach 100-300 ml. Wlewa się je do zbiorniczka wyrównawczego i grzeje auto, żeby otwarł się termostat. Potem płyn się spuszcza, przepłukuje wodą i dopiero po tym zalewa nowym płynem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinek82 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Witam Dzisiaj przerobiłem temat nagrzewnicy w moim Scenicu 97 rok. Uprzednio użyłem płynu czyszczenia chłodnic kleen-flo. Preparat jest dobry do przeczyszczenia węży z kamienia i brudu. Natomiast jeśli chodzi o nagrzewnicę to nie ma szans. U mnie był taki problem, że w aucie po nagrzaniu się silnika na 1 biegu dmuchawy leciało letnie powietrze ( po użyciu płynu nic nie pomogło). Musiałem zdemontować nagrzewnicę i ją rozebrać ponieważ brud był tak ubity, że musiałem go zdrapywać śrubokrętem a przewody miedziane każdy z osobna przepłukiwać szlaufem tak aby zrobiło się ciśnienie i wypchało zbity brud. Efekt niesamowity Już po kilku chwilach od zapalenia samochodu zaczyna lecieć letnie powietrze ;) . Dodatkowo sprawdziłem filtr przeciwpyłkowy ( cały zapchany i do wymiany). Służę pomocą - poradą jak ktoś będzie miał taki problem jak mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maternos Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Witam! Kolega opisał cały proces wymiany nagrzewnicy ale dokładnie w jakim modelu i z jakim silnikiem. Mnie interesuje temat wymiany nagrzewnicy w Megane Scenic I rok prod. 1998 z silnikiem 1.9dti. Z góry dziękuję za wszelka pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jochimm Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Witam serdecznie. Mam ten sam problem z nagrzewnicą , że wg nie czuć ciepłego powietrza ;D prosiłbym was o pomoc, bo chciałbym przed demontażem kupić już nagrzewnicę do wymiany . Może ktoś z was podrzucić z Allegro nagrzewnicę jaka będzie pasowała do Megany 1.6 z klimką (jeżeli wg jest jakaś różnica) Pozdro 600 ;d Edytowane 3 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 A może masz kolego za mały poziom płynu chłodzącego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi