Roland123 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Witam, Jak dobrać felgi aluminiowe, jakie będą pasować i czy muszą mieć czujniki ciśnienia? Jak jest z kompatybilnością czujnikòw ciśnienia, czy pasują od senica, laguny? Silnik to 1.4 z 2003 Edytowane 7 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Felgi dobierasz według zalecanych rozmiarów, posiadanych albo planowanych opon, wyglądu (wzoru jaki Ci się podoba) ceny. Czujniki będą pasować ale każdy nowy komplet musi być wpisany w system, za pomocą urządzenia diagnostycznego CLIP. Nie są jednak niezbędne, co najwyżej nie będą widoczne kółeczka przy piktogramie auta na wyświetlaczu. Wszystko na forum już jest opisane, łącznie z tabelami zalecanych felg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roland123 Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 tzn. pytam dlatego bo niby mam 4x100, ale nikt nie jest pewien, a osoba od której chciałem kupić felgi od Scenica dziwiła się, że nie mam na 5 śrub. Czy czujniki ciśnienia i felgi będą pasować z senica jedynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Jeszcze napisz do jakiego auta to ma być. Wspominasz o felgach ze sceniola I, piszesz w temacie do meganki II, a w profilu fluence.... Mix totalny. Znaczenie prócz rozstawu śrub, ma też szerokość felgi przy jej średnicy i odsadzenie od piasty, oznaczone jako ET. Edytowane 7 Listopada 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi