johnrambo Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Hej, czy w waszych scenicach też słychać "cykanie" kiedy załącza się tylna wycieraczka? Denerwuje mnie ten odgłos i nie wiem czy ten typ tak ma, czy gadać z serwisem. edit: rozumiem, że tylko u mnie słychać pracę przekaźnika? Edytowane 11 Listopada 2014 przez johnrambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 pewnie nie tylko u ciebie, tylko że nikt na to uwagi nie zwraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 słychać przekaźniki dość wyraźnie, przekaźnik tylnej szyby, przekaźniki jak się załącza elektryczna grzałka w nawiewie. Przekaźniki są przykryte tylko cienkim plastikiem, więc za bardzo nie ma jak tego dźwięku wygłuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Dzięki za odpowiedzi, jestem spokojniejszy :) Szkoda, że samochód jest fajnie wyciszony, a tu cykanie przekaźników... ech ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.c Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Można pokusić się o przerobienie tego i zamiast przekaźnika zastosować "cichy" mosfet. W zasadzie nie wiem dlaczego producent elektroniki nie zastosował cichego sterowania. Raczej nie chodziło o szybki serwis gdyż przekaźnik jest wlutowany w płytę sterownika. Wyjęcie sterownika, wypięcie z niego tych wszystkich wtyczek, też nie należy do łatwych i prostych czynności. Edytowane 17 Listopada 2014 przez piotr.c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi