ankuba Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Witam. Od początku gdy kupiłem Megankę nie działał czujnik deszczu i świateł. Dziś po rozebraniu lusterka i odpięciu czujnika z zatrzasków okazało się, że taśma zasilająca jest zerwana równo z wtyczką. I tu proszę o pomoc, co z tym można zrobić, czy czeka mnie wymiana całej taśmy i którędy ona jest prowadzona czy też można tę wtyczkę jeszcze jakoś ,,zarobić" ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Nie musisz wymieniać całej taśmy. Rozbierz wtyczkę i wyjmij pozostałość urwanej taśmy a następnie wtyczkę wsuń w sprawną instalację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ankuba Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Dzięki za info, jutro rano spróbuję aczkolwiek na pierwszy rzut oka wtyczka wygląda na nierozbieralną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ankuba Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 No niestety o ile jeszcze wtyczkę udało mi się otworzyć (rozciąć nożykiem)o tyle odczepienie pozostałości skończyło się ułamaniem blaszek - każda z trzech ścieżek zaciśnięta w kilku miejscach na blaszkach wg mnie nie do usunięcia bez uszkodzenia. I tu jeszcze takie pytanie aby uniknąć wymiany całej taśmy. Czy jest możliwe (przy wcześniejszym zdobyciu kawałka oryginalnej taśmy z wtyczką do czujnika)połączenia tych taśm (tej pozostałej urwanej przy lusterku i tej zdobytej)za pomocą innych wtyczek, czy są takie co pozwolą na połączenie ,,w domu" zerwanych końcówek taśmy trzyścieżkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Prześlij zdjęcie tej kostki ogarniemy tą sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ankuba Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Nie wiem czy uda mi się załączyć zdjęcia ale spróbuję. W kolejności: 1. Tak wygląda wtyczka z przodu (do czujnika) 2. Z tyłu 3. Tak po otwarciu przeze mnie 4. Pozostały we wtyczce kawałek taśmy który niestety wyłamałem w trakcie próby jego wyczepienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Prześlij mi te zdjęcia na meila [email protected] otworze je w zoomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi