Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Lusterko wsteczne samo sciemniające - dołożenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zwykle lusterko wsteczne, chciałem je wymienić na automatycznie się przyciemniające w nocy. I pytanie, jak jest z podłączeniem ? Mam automatyczne światła i wycieraczki, czy pod osłona mocowania lusterka będzie odpowiednia wtyczka do podpięcia go czy trzeba ciągnąć kable ? Jeśli tak to skąd ? Jak wogóle zdjąć tą osłonę mocowania lusterka ? Auto to Megane 2007.

O takie lusterko mi chodzi:

http://www.ebay.ie/itm/7L1-RENAULT-LAGUNA-II-MEGANE-II-AUTO-DIMMING-REAR-VIEW-MIRROR-P-N-2800002525-C-/181576273352?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2a46ca0dc8

Edytowane przez 1olek

Jest do wykonania a sprawa już na forum opisana. Podłączyć można albo z zasilania lampki sufitowej albo z brązowej kostki w osłonie lusterka gdzie jest zasilanie do czujnika z klimatyzacji.

Można tez podjechać jednym przewodem plusowym po słupku przednim i po drodze jeszcze sobie przekaźnik wstawić by lusterko się wyłączało jak zapala się światła cofania. Ot taki bajerek, na który nawet fabryka nie wpadła.

Ostatnio nawet w którymś temacie na szybko schemat tego zamieściłem.

O tu:

http://megane.com.pl/topic/28329-montaz-lusterka-fotochromatycznego-w-miphiii/page__pid__414660#entry414660

Skoro auto jest na wyspach to raczej nie musisz stale na światłach jeździć, więc plus zamiast po zapłonie ciągniesz od oświetlenia przycisków na tablicy (podświetlenie zapalniczki), które świecą równocześnie z reflektorami ale z postojowymi już nie.

Edytowane przez gojgien
  • +1 1