yz3VZ7GbO3 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Witam Chciałem odczytać numer silnika w moim Megane III Coupe 1.9 Diesel. Mam tym samym pytanie czy da się go odczytać bez rozbierania połowy przodu auta? Czy jedynie serwis? Zależy mi na tym gdyż mam podejrzenie, że auto jest powypadkowe i miało przekładany silnik. Udało mi się zdobyć w Niemieckim Renault numer silnika jaki był zamontowany fabrycznie (za darmo, u nas zażyczyli sobie za to 185zł netto) i chciałem go sprawdzić. Edytowane 18 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Można? Ściągnij broszurke od scenika i tam jest narysowane gdzia jest tabliczka. Silnik to część zamienna od ładnych paru lat tak ku przypomnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turek2424 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jak ktoś chce numer silnika bądź inne informacje na temat swojego Megane niech poda VIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yz3VZ7GbO3 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Można? Ściągnij broszurke od scenika i tam jest narysowane gdzia jest tabliczka. Silnik to część zamienna od ładnych paru lat tak ku przypomnieniu. Gdzie jest tabliczka to ja wiem bo widziałem broszurkę tylko myślałem, że da się tam dostać bez większego rozbierania auta. Wiem, że silnik można zmieniać bez problemu tylko w moim przypadku jeśli był wymieniony będzie to dowód dodatkowy do wielu innych iż auto jest powypadkowe a rzekomo miało nie być. @turek2424 ja posiadam wszystkie dane od producenta tylko chodzi mi o ich weryfikację na silniku. Edytowane 18 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi