Wyleksony Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Witam. Jestem tutaj nowy. Mam Renault Mégane II hatchback 1.9 DCI Od pewnego czasu mam problem z moim samochodem. Mianowicie podczas jazdy zapala mi się kontrolka od poduszki powietrznej i tym samym otwiera mi się centralny zamek w drzwiach. Kolejny problem to dymienie z tłumika podczas jazdy. Ostatnio zauważyłem ze mocno zaczął mi kopcić białym dymem. I ostatni problem to jakby stracił moc. Zawsze mogłem szybko przełączyć go z 3 biegu na 4 i potem na 5, a ostatnio mu wolno wchodzą obroty. Podejrzewam ze to coś z turbiną, ale nie jestem pewny. Czekam na jakieś porady. Z góry dziękuje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tezero Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Sprawdź poziom oleju, czy Ci nie bierze. Moim niemechanicznym okiem albo turbina albo uszczelka pod głowicą (miałem taką diagnozę w poprzednim aucie z podobnymi objawami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyleksony Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Problem jest, że dużo oleju bierze. Ostatnio dolewałem i dziś znowu mi się pokazało, że mam uzupełnić olej. Edytowane 28 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tezero Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 To turbina do regeneracji najpewniej, nie zazdroszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Możesz zajrzeć do chłodnicy powietrza albo odpiąć rurę i zobaczyć czy przy 3000 obr chlapie olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi