Tomo84 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. Chcę zapytać czy orientuje się ktoś odnośnie turbiny co może jej dolegać. Ogólnie jest tak moc ma, nie ma luzów, nie słychać jej a na dole jest olej i idzie do IC i do EGR. Nie wiem czy to trzeba regenerować czy do się coś zrobić? Edytowane 5 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Turbo zawsze puszcza trochę oleju, turbina nie jest szczelna na 100%. No chyba że aż ci cieknie olej z przewodów, wtedy jest obawa, że turbo pada powolutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwusek216 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A może odma już jest uszkodzona i puszcza olej. http://megane.com.pl/topic/34934-glowna-przyczyna-uszkodzenia-turbo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek25 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Stawiam na odmę robiłem to wczoraj. Zregenerowałem turbinę 850PLN i chyba niepotrzebnie, bo okazało się, że odma zatkana. Musiałem śrubokręt wbijać żeby przepchać wężyk i tuleję. Silnik spalał około 2 litry oleju na miesiąc - teraz spokój. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi