neosiek82 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Muszę dobrać się do przekaźnika świec żarowych w mojej megi. Czy ktoś z was już to robił i czy trzeba odkręcić lewe nadkole czy widac go przez tą okrągłą klapke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Przez klapkę to się żarówki wymienia. Moduł swiec jest za plastikowym nadkolem ale w stronę skrzyni biegów. Najlepiej go widać jak zdejmiesz lewe przednie koło i popatrzysz nad tarczą hamulcową za kolumnę McPersona Na szkicu numer 257 S42.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neosiek82 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Dzięki wielkie, a więc jutro zabieram się za ten przekaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 No to do kompletu jeszcze schemat: 0231_A4.PDF 777 to PŁYTKA BEZPIECZNIKÓW ZASILANIA 120 to MODUŁ ELEKTRONICZNY UKŁADU WTRYSKU A kompletne schematy w downloadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neosiek82 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Witam. Właśnie dobrałem się do przekaźnika. Po demontażu był cały zarośnięty białym nalotem, styki były zaśniedziałe. Wyczyściłem wszystko poprawiłem masę. Po montażu i włączeniu zapłonu na przewodach przy świecach żarowych pokazuje się napięcie 12.44v takie jak akumulatora i po dosłownej sekundzie spada na 1,88v i tak już zostaje. Pytanie moje brzmi czy to przekaźnik do wymiany czy może bezpiecznik ten duży 70A pod skrzynka bezpieczników. Jakieś podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi