BooTlaGerS Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam Panów... Od dłuższego czasu szukam jakiegoś zastępczego samochodu za swoje wysłużone Mondeo, oglądałem już różne auta, a obok Renault przechodziłem obojętnie. Ale jakoś wpadł mi w oko i zainteresowałem się modelem Grand Scenic z benzynowym silnikiem 2.0 136 KM. Znalazłem nie daleko swojego miejsca zamieszkania takie cudo: http://otomoto.pl/renault-grand-scenic-idealny-sprowadzony-zarejestrowany-ubezp-C35565784.html Jak wg Was wstępnie to wygląda ? Czy warto w ogóle się interesować tym silnikiem, bo czytałem że jednak 1.6 do GS trochę jest za słaby. 2.0T to już inna bajka, ale jeszcze nie trafił mi się okazały model w okolicy. Myślałem, aby wstawić do niego LPG. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambarass Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Na szybko wyposażenie w miarę, chociaż szkoda że nie ma klimatronika. Kolor taki że nie widać czy ma naklejki na progach. Więc warto sprawdzić. Przebieg...hm... być może i ma taki, ale obszycie kierownicy skórą i wymiana drążka zmiany biegów daje do myślenia. Ogólnie jak widać auto odpicowne na błysk, jedni chwalą drugim daje do myślenia. Jak masz blisko i wiedzę to podjedź i zobacz bo zdjęcia a rzeczywistość to dwie rózne rzeczy. Silniki Renault w benzynie wszystkie wypiją gaz i znoszą je dość dobrze. Ja raz miałem tylko Scenica w benzynie 1.6, był cienki nawet w zwykłym (krótkim), a potem to już tylko diesle mam. 2.0 powinien dać radę, 136KM robią różnice od 115.. Złych opini o tych silnikach nie usłyszysz, chyba że jedynie newralgiczne koło zmiennych faz rozrządu, ale to według mnie błahostka 400 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Na plus że zarejestrowany. Poza tym ESP jest, trochę odpicowany, wypolerowany itp. Obszycia też mnie trochę intrygują i wzbudzają niepewność co do przebiegu szczególnie konfrontując z rocznikiem. Na zdjęciach nie widzę naklejek na progach. Silnik ogólnie bezproblemowy (szukając swojego też brałem takiego pod uwagę, tyle że to co znajdowałem z takim silnikiem nie spełniało innych wymagań), możliwe że KZFR będzie już kolejne i też może zacząć się odzywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi